Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για την ειρήνη στη Συρία

Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για την ειρήνη στη Συρία

Αυτή είναι η πρόσκληση που απηύθυνε ο Φραγκίσκος προς τους χιλιάδες πιστούς που τον υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του στο Θεομητορικό προσκύνημα Divino Amore (Θεία Αγάπη). «Σας ζητώ να συμπροσευχηθείτε από εδώ. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί». Στη συνέχεια χαιρέτισε του πιστούς κατά μήκος του δρόμου προς το αρχαίο Ιερό Προσκύνημα. Εκεί ανέγνωσε το πασχαλινό μήνυμά του για τη Συρία και απαγγέλθηκαν τα λυπηρά μυστήρια του Αγίου Ροδαρίου.

Χιλιάδες κάτοικοι της Ρώμης υποδέχθηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία μπροστά από τον Πύργο Primo Miracolo (Πρώτο θαύμα) του Ιερού προσκυνήματος της Madonna del Divino Amore(Παναγία της Θείας Αγάπης), λίγα λεπτά πριν τις 17:00. Ο Πάπας επέλεξε να ξεκινήσει φέτος τον θεομητορικό μήνα με ένα προσκύνημα στο πιο αγαπητό ιερό των Ρωμαίων. Πριν εισέλθει στο αρχαίο Ιερό για την απαγγελία του Ροδαρίου, ο Φραγκίσκος χαιρέτισε τους παρόντες πιστούς στην πλατεία.

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή: την τόσο εορταστική! Σας ευχαριστώ πολύ! Και σας ζητώ να συμπροσευχηθείτε από εδώ! Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί. Θα τα πούμε αργότερα. Αλλά να προσευχηθούμε, ε; Ευχαριστώ για την υποδοχή!.

Η έκκληση για τη Συρία μέσα από το πασχαλινό μήνυμα «Urbi et orbi»

Στη συνέχεια ο Πάπας διέσχισε τα εκατό μέτρα που τον χώριζαν από την είσοδο του Ιερού χαιρετώντας του πιστούς πίσω από κιγκλιδώματα. Στο ιερό μετέβη μπροστά την εικόνα της MadonnadelMiracolo(Παναγίας του Θαύματος), ενώ μια αναγνώστης επαναλαμβάνει την έκκλησή του για την ειρήνη «στην αγαπημένη Συρία», την οποία εκφωνήθηκε το Πάσχα, κατά το παραδοσιακό μήνυμα «Urbi et orbi», από την Loggia των ευλογιών της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Αφού επικαλέστηκε «τους Καρπούς της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της ελπίδας για ολόκληρο τον κόσμο», ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «Ξεκινώ από την αγαπημένη Συρία της οποίας ο πληθυσμός εξαντλείται από έναν πόλεμο για τον οποίο δεν διαφαίνεται ένα τέλος». Έτσι απηύθυνε έκκληση στη συνείδηση όλων των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών, ώστε να θέσουν αμέσως τέλος στην εξόντωση που λαμβάνει χώρα, να σεβαστούν το δράμα των ανθρώπων και να διευκολύνουν την άφιξη βοήθειας την οποία χρειάζονται επειγόντως αυτά τα αδέλφια μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκείς όρους για την επιστροφή όλων των εκτοπισθέντων.

Τα πέντε λυπηρά μυστήρια του Αγίου Ροδαρίου

Μαζί με τις εκατοντάδες των πιστών που βρήκαν μια θέση μέσα στο αρχαίο Ιερό και με τις δεκάδες χιλιάδες έξω από αυτό οι οποίοι ενώθηκαν μαζί τους με την προσευχή, ο Ποντίφικας απαγγέλει τα πέντε λυπηρά μυστήρια του Αγίου Ροδαρίου, από τον «Ιησού του οποίου ο ιδρώτας γίνεται αίμα και υποφέρει στη Γεθσημανή» μέχρι «τη σταύρωση και τον θάνατο του Ιησού».

Στο τέλος της προσευχής του Ροδαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε στην πλατεία όπου τον περίμεναν χιλιάδες πιστοί οι οποίοι προσευχήθηκαν μαζί του έξω από το Ιερό. Με αυτούς ο Πάπας απήγγειλε ένα «Χαίρε Μαρία», κατόπιν έδωσε την ευλογία του και αναχώρησε με αυτοκίνητο για να επιστρέψει στο Βατικανό.

Μαζί με τον Πάπα και ο βικάριος De Donatis και ο δον Chagas Costa

Τον Φραγκίσκο συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο αρχιεπίσκοπος Angelo De Donatis, Γενικός Βικάριος της Επισκοπικής Διοίκησης της Ρώμης, ο βοηθός επίσκοπος του νότιου τομέα, σεβασμιότατος Paolo Lojudice, ο σεβασμιότατος Enrico Feroci, πρόεδρος της Oblati Figli del Divino Amore, ο Δον Luciano Chagas Costa, υπεύθυνος του Ιερού, ο Δον Vincent Pallippadan, υπεύθυνος του ιεροσπουδαστηρίου της Madonna el Divino Amore και ο εφημέριος Δον John Harry Bermeo Sanchez.

Μετάφραση: ρφ

Πάπας Φραγκίσκος χαιρετά τους πιστούς πριν την απαγγελία του Ροδαρίου στο Ιερό της Madonna del Divino Amore

Η προσευχή του Ροδαρίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στο αρχαίο Ιερό της Θείας Αγάπης

Ο Πάπας Φραγκίσκος μπροστά στην εικόνα της Madonna del Miracolo στο αρχαίο Ιερό της Θείας Αγάπης

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου