Προσχώρησε στην Καθολική Εκκλησία Ο πρώην Εκκλησιάρχης της Βασίλισσας Ελισάβετ

8

Προσχώρησε στην Καθολική Εκκλησία .
Ο πρώην Εκκλησιάρχης της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Αγγλικανός Εκκλησιάρχης της Βασίλισσας Ελισάβετ (από το 2008 έως το 2017), Gavin Ashenden, προσχώρησε στην καθολική Εκκλησία. Η είδηση διαδόθηκε στην Αγγλία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2019. Σε μία δημόσια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μιας αμερικάνικης καθολικής εφημερίδας , εξήγησε το λόγο της επιλογής του.
«Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν πιο ξεκάθαρο, τόσο στο νου μου όσο και στις προσευχές μου, ότι αυτό που δίδαξε η Καθολική Εκκλησία , ιδιαίτερα το θέμα του Μυστηρίου της Ευχαριστίας , δεν ήταν μόνο τώρα αληθινό αλλά ήταν πάντοτε. Από τους Αγίους Αποστόλους και μετά. Άρχισα να αναζητώ και να ανακαλύπτω την παρουσία της Παναγίας στην Εκκλησία, ιδιαίτερα διαμέσου της πλούσιας και διαφορετικής ιστορίας των εμφανίσεών της έτσι όπως η Εκκλησία τις αξιολόγησε . Και μαζί με εκείνη αυξανόταν και σε μένα η αξία και η σημασία της κοινωνίας των Αγίων. Συνεχώς γινόταν πιο σημαντικό για μένα να ανήκω στην Εκκλησία με τους Αγίους στην οποία πλησίασα με την προσευχή.
Όσον αφορά την Αγγλικανική Εκκλησία δήλωσε ο Ashenden το πρόβλημα που εκείνο που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι ότι η προέλευσή της ήταν περισσότερο πολιτική παρά θεολογική» ενώ σήμερα το πρόβλημά της είναι ότι παραχώρησε τη θεολογική της σκέψη στη μόδα και στα ρεύματα της εκκοσμίκευσης».
Σε μία ερώτηση για τις μελλοντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Χριστιανισμός στην Αγγλία ο Ashenden απάντησε:
Μπροστά σε ένα πολιτισμό όλο και πιο συγκεκριμένο και επιθετικό, από τη μια μεριά προοδευτικό και ένα δημογραφικό μέλλον το οποίο θα δει το μισό πληθυσμό να περνά στον Ισλαμισμό μέχρι το 2050, θέλω να προτείνω με τον πιο δυνατό τρόπο στην προηγούμενη κοινότητά μου ότι μόνο η Καθολική Εκκλησία έχει συνειδητή την πραγματικότητα της , της ιστορίας και των πνευματικών θησαυρών της για να αντιμετωπίσει και τις δύο αυτές τεράστιες προκλήσεις για τις ψυχές.
Η Αγγλία και η Ευρώπη έχουν ανάγκη από μία νέα μεταστροφή»!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου