ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΥΝΤΣΙΑΤΟΥΡΕΣ

7

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΥΝΤΣΙΑΤΟΥΡΕΣ

Κάθε χρόνο, το μήνα Ιούλιο, πραγματοποιούνται μεταθέσεις και αλλαγές θέσεων ευθύνης στη Γραμματεία του Κράτους του Βατικανού και στις Διπλωματικές Αποστολές. Θυμίζουμε ότι οι “ διπλωμάτες ” της Αγίας Έδρας είναι ιερείς από διάφορα μέρη του κόσμου που μετεκπαιδεύονται στην Ποντιφική Εκκλησιαστική Ακαδημία που βρίσκεται στην Piazza della Minerva της Ρώμης. Εντός Ρώμης απασχολούνται σε υπηρεσίες της Γραμματείας του Κράτους και εκτός Ρώμης στις Νουντσιατούρες και στις άλλες επίσημες αντιπροσωπείες, σε όλο τον κόσμο.
Οι φετινές επιλογές ( του Αρχιγραμματέα καρδινάλιου P. Parolin, αλλά με την έγκριση, φυσικά, του Πάπα ) που έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η τοποθέτηση ως συμβούλου, στην νουντσιατούρα της Λισαβόνας. του π. Maurizio Rueda Beltz ο οποίος εργαζόταν στο Πρώτο Τμήμα της Γραμματείας και ήταν υπεύθυνος, από 4ετίας, για την οργάνωση των ταξιδιών του Φραγκίσκου και η απομάκρυνση των monsigniori Alberto Perlasca και Mauro Carlino ( αμφοτέρων εμπλεκομένων στην υπόθεση της αγοράς του επίμαχου ακινήτου στο Λονδίνο, που ερευνούν οι δικαστικές αρχές του Βατικανού ) που επέστρεψαν στις Επισκοπές προέλευσης, σε Κόμο και Λέτσε αντίστοιχα.
Οι διπλωμάτες του Πάπα, παλαιότερα, ήταν κυρίως Ιταλοί. Το 1978 ήταν 55 Ιταλοί στους 75 (ποσοστό 73.3%) Πλέον είναι μόνο 38 στους 99 (ποσοστό 38.4%)!
Από τύχη στους 7 φετινούς απόφοιτους υπάρχει πλειοψηφία Ιταλών (4), οι άλλοι είναι επίσης ευρωπαίοι ( από Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία )

Πληροφορίες και φωτογραφία Ακαδημίας από L` Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου