ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ

1

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ

Ο Επίσκοπος του El Alto, Eugenio Scarpellini, πέθανε την 15/7, σε ηλικία 66 ετών προστιθέμενος στη λίστα των 2000 νεκρών, από τους 50.000 νοσήσαντες από covid-19 στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Ιεράρχης ήταν ιταλικής καταγωγής, από την περιοχή Nembro του Μπέργκαμο, όπου υπήρξε η μεγαλύτερη θνησιμότητα από κορωνοϊό στη γειτονική μας χώρα.
Το 1988, δέκα χρόνια μετά τους ιερατικούς όρκους του, αποφάσισε να φύγει από την Ιταλία και να υπηρετήσει στη Βολιβία, χώρα την οποία παρέμεινε ως το θάνατο του.
Εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της ιεραποστολής, αναδειχθείς το 2006 υπεύθυνος όλης της ηπείρου για τα Ποντιφικά Ιεραποστολικά Έργα ( POM). Το 2010 εκλέχθηκε βοηθός Επίσκοπος στο El Alto, το 2012 ανέλαβε Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων και το 2013 Επίσκοπος. Υποδέχθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο, το 2015, κατά την επίσκεψη του Ποντίφικα στη χώρα .
Οι υπόλοιποι Ιεράρχες της χώρας τον αποχαιρέτησαν ως άνθρωπο “ αφιερωμένο στους φτωχούς και στον αγώνα για δικαιοσύνη ”

Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου