ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ

1

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ

Ο Επίσκοπος του El Alto, Eugenio Scarpellini, πέθανε την 15/7, σε ηλικία 66 ετών προστιθέμενος στη λίστα των 2000 νεκρών, από τους 50.000 νοσήσαντες από covid-19 στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Ιεράρχης ήταν ιταλικής καταγωγής, από την περιοχή Nembro του Μπέργκαμο, όπου υπήρξε η μεγαλύτερη θνησιμότητα από κορωνοϊό στη γειτονική μας χώρα.
Το 1988, δέκα χρόνια μετά τους ιερατικούς όρκους του, αποφάσισε να φύγει από την Ιταλία και να υπηρετήσει στη Βολιβία, χώρα την οποία παρέμεινε ως το θάνατο του.
Εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της ιεραποστολής, αναδειχθείς το 2006 υπεύθυνος όλης της ηπείρου για τα Ποντιφικά Ιεραποστολικά Έργα ( POM). Το 2010 εκλέχθηκε βοηθός Επίσκοπος στο El Alto, το 2012 ανέλαβε Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων και το 2013 Επίσκοπος. Υποδέχθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο, το 2015, κατά την επίσκεψη του Ποντίφικα στη χώρα .
Οι υπόλοιποι Ιεράρχες της χώρας τον αποχαιρέτησαν ως άνθρωπο “ αφιερωμένο στους φτωχούς και στον αγώνα για δικαιοσύνη ”

Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου