Προσκύνημα στη Σύρο

Προσκύνημα στη Σύρο

Το Σάββατο είκοσι πέντε ενορίτες από τα νησιά της Νάξου και της Πάρου ξεκίνησαν το Προσκυνηματικό ταξίδι στη Σύρο, ώστε να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Παναγίας Μητέρας της Ελπίδας.

Φθάνοντας στο νησί τους καλωσόρισε εκπρόσωπος από τον σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου και τους οδήγησε στο λόφο της Άνω Σύρου όπου φιλοξενήθηκαν σε κτίριο των Αδελφών του Ελέους.

Ύστερα από ολιγόωρη ξεκούραση κατέφθασαν στην κορυφή του λόφου απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα εισερχόμενοι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, θαύμασαν το μέγεθος, το μεγαλείο και τη λαμπρότητα του.

Ακολούθησε ξενάγηση από τον κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ Λεονάρδο τόσο στα ιερά κειμήλια του ναού, όσο και στο ιστορικό αρχείο που στεγάζεται παραπλεύρως.

Μετά το πέρας του επισήμου αρχιερατικού εσπερινού κατηφορίζοντας τα στενά σοκάκια του λόφου ξεκουράστηκαν σε μια παραδοσιακή ταβέρνα όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.

Την επόμενη το πρωί, παρόλο που το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο, η πλειονότητα της ομάδας αποφάσισε να επισκεφθεί το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης εκδηλώνοντας για μια ακόμη φορά την ευλάβεια προς την Βασίλισσα του ουρανού και Μητέρα μας.

Το απόγευμα επέλεξαν να περπατήσουν προς την κορυφή του λόφου ανεβαίνοντας τα αμέτρητα σκαλοπάτια ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και προσφοράς προς Εκείνην, έλαβαν μέρος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην λιτάνευση της Θαυματουργικής Εικόνας. 

Τέλος, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν χαιρετισμό με τον σεβασμιότατο Πέτρο και τον σεβασμιότατο Φραγκίσκο, αφού προσεκλήθησαν από τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου στο κέρασμα που ακολούθησε στην Επισκοπή.

Για την ενοριακή μας κοινότητα ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε προσκυνηματικό ταξίδι σε κάποιο άλλο νησί και αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην έκβαση του ταξιδιού αυτού.

Και του χρόνου με υγεία και να μην ξεχνάμε ότι:

«Των χριστιανών η μεγάλη ελπίδα

η Παναγία Μητέρα Καλή,

Αυτή που συντρέχει με κάθε φροντίδα,

ας ακούσει τούτη μας την προσευχή

Παναγία της Ελπίδας πρέσβευε υπέρ ημών»

 

Φ.Δ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου