ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη της Αγίας Θεοκτίστης. Την παραμονή στο Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας οι παρόντες ευλαβείς προσκύνησαν απότμημα των Ιερών Λειψάνων της Αγίας. Στο κήρυγμα έγινε αναφορά στο βίο της Θεοκτίστης ως προτροπή για το σημερινό χριστιανό να ακολουθήσει έναν άγιο βίο. Ίσως σήμερα η αγιότητα να θεωρείται μια μακρινή και “ξένη” έννοια. Να την αποκτήσει ο χριστιανός με τη χάρη του Θεού μπορεί, όμως απαιτείται δέσμευση και ο σημερινός άνθρωπος δε θέλει να αισθάνεται ότι δεσμεύεται. 

Η Αγία Θεοκτίστη εδώ και πέντε αιώνες αποτελεί την Προστάτιδα της Αρχιεπισκοπής Ναξοπαρίας. Στο Μητροπολιτικό Ναό υπάρχουν δύο εικόνες της, το τμήμα από τα Λείψανά της, ενώ η πανήγυρη προς τιμήν της προετοιμαζόταν με οκταήμερο δεήσεων. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου