Οι πιστοί «οικοδόμοι μιας νέας ανθρωπότητας»

Οι πιστοί «οικοδόμοι μιας νέας ανθρωπότητας»

Με αφορμή την τελετή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα στον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού, κ. Michel Aupetit και στους πιστούς της Μητρόπολης και τους καλεί  να είναι «οικοδόμοι μιας νέας ανθρωπότητας θεμελιωμένης  στον Ιησού Χριστό»

Ακριβώς τέσσερις μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Καθεδρικό Ναό της Notre-Dame, στο Παρίσι, που ξέσπασε αργά το απόγευμα της 15ης Απριλίου, η Μητρόπολη της Γαλλικής πρωτεύουσας έδωσε ραντεβού στους πιστούς στη γέφυρα Saint-Louis για την έναρξη της παραδοσιακής πομπής της Παναγίας της 15ης Αυγούστου. Από εκεί, σε αρκετές εκατοντάδεςπιστών, κρατώντας το ροδάριο  και ψέλνοντας  το «Χαίρε Μαρία», βάδιζαν προς το Ναό του Saint-Sulpice,όπου ο Αρχιεπίσκοπος, Ο Michel Aupetit τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το μήνυμα του Πάπα ΦρΦραγκίσκου

Για τον λόγο αυτό, ο Πάπας Φρανσίσς έστειλε στους συμμετέχοντες ένα μήνυμα, υπογεγραμμένο από τον Καρδινάλιο, Γραμματέα της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν, για να βεβαιώσει όλους  για την "πνευματική εγγύτητατου". "Ως αληθινή μητέρα – διαβάζουμε στο μήνυμα – η Μαρία βαδίζει μαζί μας, αγωνίζεται μαζί μας και ακούραστα διαδίδει την εγγύτητα της αγάπης του Θεού. Μοιράζεται την ιστορία κάθε λαού που έλαβε το Ευαγγέλιο και είναι πλέον μέρος της ιστορικής του ταυτότητας . Ο Άγιος Πατέρας ζητά επίσης από τον Θεό τη μεσολάβηση της Παναγίας ώστε  η αποκατάσταση των ζημιών του αρχιτεκτονικού κοσμήματος να είναι ένα ισχυρό σημάδι αναγέννησης και αναζωογόνησης της πίστης στους πιστούς του. Γεμάτοι ελπίδα, θα είναι για αυτούς, για τιςοικογένειες, τις κοινότητές τους και τους τόπους ζωής τους, οικοδόμοι μιας νέας ανθρωπότητας που θα έχει έχει τις ρίζες στον Ιησού Χριστό ».

Ανανεώθηκε η αφιέρωση της Γαλλίας στην Αειπάρθενο Μαρία

Το μήνυμα  του Πάπα διαβάστηκε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας από τον πρπροϊστάμενο  του Καθεδρικού Ναού, Σεβασμιοτάτου κ.  Πάτρικ Σάουβε. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, ο Αρχιεπίσκοπος Aupetit ανανέωσε, όπως γίνεται κατά παράδοση την  «αφιέρωση» του Βασιλιά Λουδοβίκου XIII ο οποίος, στις 10 Φεβρουαρίου 1638, αφιέρωσε  τη Γαλλία στη Μαρία.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου