“Προσφέρω την προσευχή μου για όποιον υποφέρει”

"Προσφέρω την προσευχή μου για όποιον υποφέρει"

Μετά την εμφάνιση ορισμένων ύποπτων συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του πυρετού, η επιβεβαίωση έφτασε χθες το βράδυ ότι ο καρδινάλιος Angelo De Donatis ήταν θετικός για κοροναϊό. Ο Γενικός Βικάριος για την Εκκλησία της Ρώμης – όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα – υποβλήθηκε στο τεστ για το Covid-19 και μόλις καταγράφηκε η θετικότητα, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ιδρύματος Agostino Gemelli. Ο καρδινάλιος έχει πυρετό, αλλά η γενική του κατάσταση είναι επί του παρόντος καλή και έχει ξεκινήσει την κατάλληλη θεραπεία. Ως προφύλαξη, όλοι οι στενότεροι συνεργάτες του είναι απομονωμένοι. Εκτός από αυτούς, ο Γενικός Βικάριος της Εκκλησίας της Ρώμης – ο οποίος διορίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο το 2017 – είχε πολύ λίγες συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες με το προσωπικό του Οίκου του Λατερανού όπου είναι η έδρα του και δήλωσε ότι ποτέ δεν πήγε έξω από αυτόν,διατηρώντας μόνο τηλεφωνικές επαφές με τον Πάπα.
"Βιώνω και εγώ αυτή τη δοκιμασία, είμαι ήρεμος και αισιόδοξος – είπε ο Καρδινάλιος Angelo De Donatis – αναθέτω στον Κύριο και στην στήριξη των προσευχών όλων σας, όλων των αγαπητών πιστών της Εκκλησίας της Ρώμης!". Στη συνέχεια, πρόσθεσε: "Ζω αυτή τη στιγμή ως μια ευκαιρία που η Πρόνοια μου δίνει να μοιραστώ τα βάσανα τόσων αδελφών μου που ευρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Προσφέρω τις προσευχές μου γι 'αυτούς, για όλες την ομογένειες και για τους κατοίκους της πόλης της Ρώμης! ". Κάθε βράδυ από τις 11 Μαρτίου, ο Καρδινάλιοςl De Donatis προήδρευε στη Θεία Λειτουργία στις 7 μ.μ., από το Ιερό Προσκύνημα της Θείας Αγάπης που μεταδιδόταν από την TV2000 σε ζωντανή μετάδοση και στην σελίδα Facebook της Εκκλησίας της Ρώμης.
Τελώντας τη Θεία Λειτουργία στο γνωστό Θεομητορικό Προσκύνημα, με την ευκαιρία της αφιέρωσης του Πάπα στην Αειπάρθενο Μαρία, ο Καρδινάλιος είπε: «το αντίδοτο, η θεραπεία στο άγχος της παρούσας στιγμής είναι να εμπιστευθούμε στα χέρια του Θεού. Είμαστε στα χέρια Του και κανείς δεν μπορεί να πάρει από αυτά».
Ήδη έχουν φθάσει πολλά μηνύματα ευχών και προσευχών για ταχεία ανάρρωση.

  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου