Σε ηλικία 101 θεραπεύθηκε ο πιο γηραιός ασθενής της Ιταλίας

Σε ηλικία 101 θεραπεύθηκε ο πιο γηραιός ασθενής της Ιταλίας

Ένας παππούς από το Ρίμινι, με τα 101 χρόνια του, έγινε ο πιο διάσημος Ιταλός ηλικιωμένος ασθενής που νίκησε τον Κορονοϊό, μια είδηση που γεμίζει ελπίδα.
Ο δυνατός ασθενής από το Ρίμινι είναι επίσης, μαζί με ένα συνομήλικο του από την Κίνα, ο πιο ηλικιωμένος που θεραπεύθηκε από τον Covid– 19 σε όλο τον κόσμο.

Και οι ηλικιωμένοι μπορούν να θεραπευθούν από τον Κορονοϊό

Μάθαμε, με μεγάλη θλίψη στις καρδιές μας ότι, δυστυχώς, κανείς, ακόμη και αν είναι νεαρός, μπορεί να προσβληθεί από τον Κορονοϊό. Αρχικά θεωρήθηκε ότι οι πιο δυνατές ανοσοποιητικές άμυνες των νέων ανθρώπων θα μπορούσαν να καταστήσουν δυνατή την αντιμετώπιση κατά του Covid-19. Οι στατιστικές έλεγαν ότι στα παιδιά αναπτύσσονται ήπια συμπτώματα  που δύσκολα έφταναν σε δύσκολες επιπλοκές. Την περασμένη εβδομάδα, πέθανε η Julie(16χρόνη Γαλλίδα,  ασθενής χωρίς υποκείμενα νοσήματα), πριν από λίγες ημέρες πέθανε ο Victor Godinho, 14χρόνος αθλητής ποδοσφαίρου.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε περιθώριο ελπίδας. Από την αρχή αυτής της πανδημίας, ειπώθηκε πως τα άτομα που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους και καθημερινά προστίθενται ακόμη περισσότερα. Στο Ρίμινι, ωστόσο, ένας άνδρας 101 ετών (που γεννήθηκε το 1919) ο οποίος νίκησε  τον ίο μόλις μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας.

Η χαρά της αντιδημάρχου για την ίαση του ηλικιωμένου πολίτη

Αν είναι αλήθεια ότι κανείς δεν είναι ασφαλής μετά από την προσβολή του με τον Covid– 19, είναι επίσης αλήθεια πως κανένας δεν πεθαίνει εξ αρχής από αυτόν. Το υπογραμμίζει, ανακοινώνοντας την θεραπεία του 101χρόνου. Η αντιδήμαρχος Gloria Lisi είπε: «Σε λίγες ημέρες έγινε ιστορία για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και για το προσωπικό του νοσοκομείου. Ελπίδα για το μέλλον όλων μας, όταν τα θλιβερά χρονικά αυτών των εβδομάδων, λένε μηχανικά κάθε μέρα για έναν ιό που κυριαρχεί κυρίως στους ηλικιωμένους. Ο κύριος Π. τα κατάφερε. Πήγε στο σπίτι του χθες το απόγευμα. Αυτό μας διδάσκει πως ακόμη και στα 101 χρόνια το μέλλον είναι γραμμένο».

Ο ασθενής,  γεννήθηκε το 1919, έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής στη μέση της περιόδου ιατρικής έκτακτης ανάγκης, δηλαδή όταν η ισπανική γρίπη κυριαρχούσε στην Ευρώπη και έφερε περισσότερα θύματα από τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως νεαρός επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα είναι ο πιο γηραιός που νίκησε την πιο επικίνδυνη ασθένεια των τελευταίων δεκαετιών. Δεν μπορούμε να μην είμαστε χαρούμενοι για αυτόν και δεν μπορούμε να μην πούμε πως η ιστορία του αυτή μπορεί να γίνει το σύμβολο της πάλης ενάντια στον Covid– 19.

Μετάφραση: π.Ι.Σκλ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου