Προσεύχομαι για τα θύματα των επιθέσεων, φθάνει πια η τρομοκρατία

Προσεύχομαι για τα θύματα των επιθέσεων, φθάνει πια η τρομοκρατία


 “Προσεύχομαι για όλα τα θύματα των επιθέσεων αυτών των ημερών. Η τυφλή βία της τρομοκρατίας  να πρέπει να βρίσκει  τόπο στον κόσμο”. Αυτό ανάρτησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε εννέα (9) γλώσσες στο Twitter @Pontifex .

Ο Ποντίφικας εκφράζει τον πόνο του για τα θύματα των επιθέσεων που δυστυχώς αυτές τις ημέρες έπληξαν αδιακρίτως  αθώους και ιδιαίτερα  στην Ouagadougou, στην Burkina Faso, στην Barcellona και το τελευταίο στη Finlandia.

Σε πολλές περιπτώσεις ο Ποντίφικας από την αρχή της Ποντιφικής του αποστολής, καταδίκασε  την τρομοκρατία  και την τρέλα  της βίας  που γίνεται  στο όνομα του Θεού. Και στο έτος 2017 σημαδεμένο δυστυχώς από τρομοκρατικές επιθέσεις σε τους τόπους της γης, ο Πάπας Φραγκίσκος  ύψωσε τη φωνή της καταδίκης  αυτών των βάρβαρων πράξεων,  ζητώντας πάντοτε στον Κύριο να μεταστρέψει  την καρδιά εκείνων λερώνονται από τόσα εγκλήματα. Και όχι μόνο με τις εκφράσεις συλλυπητηρίων  μετά από τη διαπίστωση αυτών των επιθέσεων. Στο Μήνυμα για την ημέρα της ειρήνης αυτό το έτος  επιμένει ότι δεν υπάρχει  “καμία τρομοκρατική θρησκευτική” και ότι η βία είναι βεβήλωση του ονόματος του Θεού”. “Ας μη κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε ότι ποτέ το όνομα του Θεού μπορεί  να δικαιώσει  τη βία. Μόνο η ειρήνη  είναι αγία, ποτέ ο πόλεμος!”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου