Προσεύχομαι για τα θύματα των επιθέσεων, φθάνει πια η τρομοκρατία

Προσεύχομαι για τα θύματα των επιθέσεων, φθάνει πια η τρομοκρατία


 “Προσεύχομαι για όλα τα θύματα των επιθέσεων αυτών των ημερών. Η τυφλή βία της τρομοκρατίας  να πρέπει να βρίσκει  τόπο στον κόσμο”. Αυτό ανάρτησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε εννέα (9) γλώσσες στο Twitter @Pontifex .

Ο Ποντίφικας εκφράζει τον πόνο του για τα θύματα των επιθέσεων που δυστυχώς αυτές τις ημέρες έπληξαν αδιακρίτως  αθώους και ιδιαίτερα  στην Ouagadougou, στην Burkina Faso, στην Barcellona και το τελευταίο στη Finlandia.

Σε πολλές περιπτώσεις ο Ποντίφικας από την αρχή της Ποντιφικής του αποστολής, καταδίκασε  την τρομοκρατία  και την τρέλα  της βίας  που γίνεται  στο όνομα του Θεού. Και στο έτος 2017 σημαδεμένο δυστυχώς από τρομοκρατικές επιθέσεις σε τους τόπους της γης, ο Πάπας Φραγκίσκος  ύψωσε τη φωνή της καταδίκης  αυτών των βάρβαρων πράξεων,  ζητώντας πάντοτε στον Κύριο να μεταστρέψει  την καρδιά εκείνων λερώνονται από τόσα εγκλήματα. Και όχι μόνο με τις εκφράσεις συλλυπητηρίων  μετά από τη διαπίστωση αυτών των επιθέσεων. Στο Μήνυμα για την ημέρα της ειρήνης αυτό το έτος  επιμένει ότι δεν υπάρχει  “καμία τρομοκρατική θρησκευτική” και ότι η βία είναι βεβήλωση του ονόματος του Θεού”. “Ας μη κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε ότι ποτέ το όνομα του Θεού μπορεί  να δικαιώσει  τη βία. Μόνο η ειρήνη  είναι αγία, ποτέ ο πόλεμος!”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου