Να προωθήσουμε στη Μεσόγειο τον πολιτισμό της υποδοχής μεταναστών

Να  προωθήσουμε στη Μεσόγειο τον πολιτισμό της υποδοχής μεταναστών


«Υπηρετεί μια δέσμευση όλο και περισσότερο γενναιόδωρη η εύνοια υπέρ του πολιτισμού της υποδοχής και της αλληλεγγύης, προωθώντας έτσι την ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών». Αυτό δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκοςσε ένα μήνυμα που απευθύνει προς τους συμμετέχοντες στη διεθνή συνάντηση «Μεσόγειος: ένα λιμάνι αδελφότητας», υπό την αιγίδα της Επισκοπής της Ugento-SantaMariadiLeuca, με την υποστήριξη πολλών θεσμικών οργάνων και οργανώσεων. Μια εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος 250 νέοι από 31 χώρες.

Στο μήνυμα που απέστειλε στον τοπικό επίσκοπο, VitoAngiuli, ο Πάπας ενθαρρύνει τη χριστιανική κοινότητα και τους νέους των μεσογειακών χωρών, «καθώς επίσης και όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως, να θεωρήσουν την παρουσία των τόσων πολλών αδελφών μας μεταναστών ως μια ευκαιρία ανθρώπινης ανάπτυξης, συνάντησης και διαλόγου, καθώς επίσης και ως ευκαιρία για να αναγγείλουν και να μαρτυρήσουν το Ευαγγέλιο της φιλανθρωπίας.

Ο Πάπας εξήρε την πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στην υπογραφή της «Χάρτας της Leuca», έγγραφο με το οποίο οι νέοι που είναι ήταν παρόντες  στην συνάντηση, ζήτησαν  από τους ισχυρούς της γης να προωθήσουν την ειρήνη, να απαγορεύσουν τα όπλα και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα προς την διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους λαούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου