«Προσευχηθείτε στον Κύριο για να με ευλογήσει»

«Προσευχηθείτε στον Κύριο για να με ευλογήσει»


Παραθέτουμε το κείμενο της πρώτης ευλογίας Urbiet Orbi του Πάπα Φραγκίσκου μόλις είχε εκλεγεί, στις 13 Μαρτίου 2013, με την ευκαιρία της τέταρτης επετείου από την εκλογή του στην Αποστολική Έδρα της Ρώμης:

Αδελφοί και αδελφές, καλησπέρα!

Γνωρίζετε ότι το καθήκον του Κονκλαβίου ήταν να δώσει έναν Επίσκοπο στη Ρώμη. Φαίνεται ότι οι αδελφοί μου Καρδινάλιοι πήγαν να τον φέρουν σχεδόν από την άκρη του κόσμου… αλλά βρισκόμαστε εδώ… Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Η Διοικητική κοινότητα της Ρώμης έχει Επίσκοπό: ευχαριστώ! Και πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να προσευχηθώ για τον επίτιμο επίσκοπό μας Βενέδικτο 16ο. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για εκείνον, για να τον ευλογήσει ο Κύριος και να τον προστατεύει η Παναγία.

[Απαγγελία του Πάτερ Ημών, του Χαίρε Μαρία και του Δόξα Πατρί]

Και τώρα, ας αρχίσουμε αυτή την πορεία: Επίσκοπος και λαός. Αυτή την πορεία της Εκκλησίας της Ρώμης, η οποία προεδρεύει στο φιλανθρωπικό έργο όλων των Εκκλησιών. Μια πορεία αδελφοσύνης, αγάπης, εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Ας προσευχόμαστε πάντα για εμάς: ο ένας για τον άλλο. Ας προσευχηθούμε για ολόκληρο τον κόσμο, για να υπάρχει μια μεγάλη αδελφοσύνη. Εύχομαι αυτή η πορεία της Εκκλησίας, που σήμερα ξεκινάμε και κατά την οποία θα με βοηθήσει ο Καρδινάλιος Βικάριος, που είναι εδώ παρόν, να είναι καρποφόρα για τον ευαγγελισμό αυτής της τόσο όμορφής πόλης!

Και τώρα θα επιθυμούσα να σας Ευλογήσω, αλλά πριν, σας ζητώ μια χάρη: πριν ακόμη ο επίσκοπος ευλογήσει τον λαό, σας ζητώ να προσεύχεστε στον Κύριο για να με ευλογήσει: η προσευχή του λαού, που ζητά την Ευλογία για τον Επίσκοπό του. Ας κάνουμε σιωπηλά αυτή την προσευχή από εσάς για εμένα.

Και τώρα θα Ευλογήσω εσάς και ολόκληρο τον κόσμο, όλους τους άντρες και τις γυναίκες καλής θελήσεως.

Αδελφοί και αδελφές, φεύγω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή. Να προσεύχεστε για εμένα και θα τα πούμε σύντομα! Θα ειδωθούμε σύντομα: αύριο επιθυμώ να πάω να προσευχηθώ στην Παναγία, για να προφυλάει ολόκληρη τη Ρώμη. Καληνύχτα και καλή ξεκούραση!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου