Προσευχηθείτε για το οικουμενικό προσκύνημά μου στη Γενεύη

Προσευχηθείτε  για το οικουμενικό προσκύνημά μου  στη Γενεύη

Την παραμονή του ταξιδιού του στη Γενεύη με την ευκαιρία της 70ης επετείου του Οικουμενικού Συμβουλίου των Εκκλησιών, ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τον χαιρετισμό του στην γερμανική γλώσσα, στην γενική ακρόαση, ζήτησε να προσευχηθούμε γι αυτόν και γι αυτό το οικουμενικό προσκύνημα στην Ελβετία.

«Προσευχηθείτε για μένα και για το οικουμενικό προσκύνημά μου στη Γενεύη αύριο». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος, χαιρέτισε τους πιστούς στη γερμανική γλώσσα, μετά την κατήχηση της γενικής ακρόασης και υπενθύμισε στους πιστούς το 23ο αποστολικό του ταξίδι με το οποίο αύριο, θα μεταβεί στην Ελβετία, με την ευκαιρία των 70 χρόνων του Οικουμενικού Συμβουλίου των Εκκλησιών το οποίο έχει την έδρα του στην Ελβετική πόλη.

Ο ποιμένας της Εκκλησίας των Μεθοδιστών της Μπολόνια και της Μόντενα Michel Charbonnier, σε μια συνέντευξή του στην απεσταλμένη μας στη Γενεύη, Helene Destombes, εξηγεί ότι το νόημα αυτής της επίσκεψης του Πάπα «εγγράφεται στην 70η επέτειο της Οικουμενικής Εκκλησίας, ένα προσκύνημα των Εκκλησιών σε παγκόσμιο επίπεδο». «Πιστεύω», δηλώνει «ότι η επίσκεψη του Πάπα θα αποτελέσει μια εισαγωγή, μια κοινή πορεία, όλων των Εκκλησιών του Οικουμενικού Συμβουλίου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, προς την κατεύθυνση της ενότητας».

 Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου