ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΚΑΙ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ
Προς τους Λειτουργούς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα των τοπικών εκκλησιών μας
Σεβαστοί Πατέρες ,αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,
Μετά από τα νέα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για την υγειονομική προστασία των πολιτών, σας ανακοινώνουμε, ότι:
Από σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, στις 06.00 και μέχρι, θέτουμε σε ισχύ τα παρακάτω:
- Δεν θα τελείται καμιά ιεροτελεστία με συμμετοχή πιστών. Η καθημερινή Θεία Λειτουργία που τελούν οι Εφημέριοι, καθώς και κάθε Κυριακή, γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών».
- Αναστέλλεται η λειτουργία των κατηχητικών Κέντρων
- Αναβάλλονται, μέχρι νεότερης οδηγίας, όλες οι ποιμαντικές δραστηριότητες της τοπικής μας Εκκλησίας.
- Αναβάλλεται η προετοιμασία των γάμων και η τέλεση όλων Μυστηρίων (γάμοι – βαπτίσεις)
- Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα μνημόσυνα και δεν προγραμματίζονται άλλα, μέχρι να δοθούν νεότερες οδηγίες.
- Δεν θα τελούνται πανηγύρια Ενοριακών Ναών, Εξωκκλησίων και Προσκυνημάτων.
- Η Εξόδιος Ακολουθία για την Κηδεία, τελείται στο Κοιμητήριο και με την παρουσία μόνο των στενών συγγενών και μέχρι 9 άτομα.
- Όσοι ασθενείς και ηλικιωμένοι ζητήσουν τη θεία Κοινωνία στο σπίτι, μπορείτε να τη χορηγείτε μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις.
Στην προσπάθειά μας, να βοηθήσουμε τους πιστούς των Εκκλησιαστικών μας Επαρχιών, να παραμείνουν στο σπίτι τους, ακόμη και την Κυριακή, και από εκεί να αγιάζουν την ημέρα του Κυρίου, προσευχόμενοι ατομικά αλλά και χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και μετά από συνεννόηση με τον Αδελφό μου Επίσκοπο Σύρου, σεβασμιότατο Πέτρο σας ενημερώνω ότι:
Κάθε Κυριακή από τις 8 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι νεοτέρας θα μεταδίδεται η Θεία Λειτουργία από Ενοριακό Ναό της Σύρου στις 11 το πρωί καθώς και το απόγευμα στις 5, από το τηλεοπτικό κανάλι SYROS TV1. Παράλληλα, διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθείτε τη θ. Λειτουργία είτε στην ιστοσελίδα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου: www.episkopisyrou.gr είτε μέσω της ιστοσελίδας του τηλεοπτικού καναλιού www.syrostv1.gr που μεταδίδει το πρόγραμμά του διαδικτυακά.
Σας ζητώ να επωφεληθείτε από αυτή την ευκαιρία που με προθυμία μας προσφέρουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές των τηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, ώστε να ακούτε το λόγο του Θεού και «να συμμετέχετε», για όσο καιρό θα απαιτηθεί, στην τέλεση του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, με τον έμμεσο αυτό τρόπο!
Τήνος 7/11/2020
Ο Επίσκοπός σας
+Νικόλαος