ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ

3
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αρ. Πρωτ. 422/2020
Αρ. Φακ.   001/00100

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ

Σε κάθε τοπική Εκκλησία, ο Επίσκοπος είναι ο πρώτος υπεύθυνος της  πνευματικής, της λατρευτικής και της διοργάνωσης της ποιμαντικής ζωής της, στο όνομα του Αρχιερέα Χριστού και με εντολή των Αποστόλων.
Οι εφημέριοι, με την ποιμαντική εξουσία που τους παραχωρεί, ο επιχώριος Επίσκοπος, χρησιμοποιούν τα χαρίσματά τους προς όφελος του Λαού του Θεού, κηρύττοντας το Θείο Λόγο, τελώντας τα Θεία Μυστήρια,  και διοργανώνοντας τόσο την αγαθοεργία, όσο και τη διαχείριση των υλικών αγαθών με τη συνεργασία των ποιμαντικών και οικονομικών Συμβουλίων.
Με σκοπό να υλοποιήσουμε το πνεύμα των προτάσεων της 8ης Συνόδου της τοπικής μας Εκκλησίας, τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε σε μία γενική αναδιοργάνωση των ενοριών μας. Αυτό έγινε με τη συνεργασία Κλήρου και λαού, λαμβάνοντας υπόψη μας τις ποιμαντικές ανάγκες και τις δυνατότητές μας.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και με συνείδηση της ευθύνης μου έναντι  της τοπικής Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα που μου παρέχουν οι Κανόνες 515-543 και 1748-1752 του Κώδικα του Κανονικού Δικαίου της Εκκλησίας μας, εκτιμώντας τα χαρίσματα με τα οποία σας πλούτισε ο Κύριος και μετά τον έμπρακτο ζήλο και την αγάπη που δείξατε κατά την διακονική σας υπηρεσία στις ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας και ιδιαίτερα της Κώμης και της Περάστρας τις οποίες υπηρετήσατε ως βοηθός εφημερίου,
διορίζω
Εσάς, σεβαστέ και αγαπητέ π. Αλέξανδρε,
Εφημέριο
του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγ. Ιωάννη ΘΝΠ –Κώμη
του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγ. Γεωργίου ΘΝΠ – Περάστρα
του Ιερού Καθολικού Ναού Ονόματος της Παναγίας ΘΝΠ –Κώμη
και Λειτουργό του Ιερού Καθολικού Ναού Αγ. Ιωσήφ ΘΝΠ – Μοναστήρια.

Σας ζητώ να αναλάβετε τα πρώτα εφημεριακά σας καθήκοντα, σε συνεργασία με τον απερχόμενο εφημέριο των παραπάνω ενοριακών Ναών, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.
Επικαλούμαι επάνω σας και στο  ποίμνιο που σας εμπιστεύομαι, την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες της Θεοτόκου Παναγίας, του Αγίου Ιωσήφ και  του Αγίου Γεωργίου, και σας χορηγώ  την πατρική μου Ευλογία.                                
Δόθηκε στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής μας στην Τήνο, σήμερα 6 Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2020.

+ Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος Νάξου- Πάρου -Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου