Προς Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας

4
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αρ.Πρωτ.290/2020
Αρ. Φακ.001/001

Τήνος 4/8/2020

 

Προς
Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας

Αδελφοί μου και αδελφές μου,
Πιστεύω ότι όλοι και όλες γνωρίζετε τις οδηγίες που έχει δώσει η πολιτεία και έχει αποδεχθεί και η Εκκλησία σε ότι αφορά τον περιορισμό του κορωνοϊού.
Όλοι πιστεύαμε ότι είχαμε περάσει σε μια φάση ικανοποιητική που σχεδόν φαινόταν κανονική με ελάχιστους περιορισμούς. Πήραμε θάρρος και νομίσαμε κάποια στιγμή ότι όλα τελείωσαν. Όμως τα νέα δεδομένα αποδεικνύουν ότι, αν δεν προσέξουμε και δεν τηρήσουμε υπεύθυνα και σχολαστικά τις οδηγίες που μας δίνονται, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε για όσα ακολουθήσουν και σίγουρα πολύ θα μας προβληματίσουν.
Γνωρίζω ότι εσείς, αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, ακολουθείτε πιστά όσα η πολιτεία ορίζει και ιδιαίτερα όσα αφορούν τη συμμετοχή σας στη Θεία Λατρεία. Σας υπενθυμίζω και πάλι μερικά, αν τυχόν τα έχετε ξεχάσει ή έχετε κάποια αμφιβολία, αν ισχύουν ακόμη. Και αυτό διότι η περίοδος αυτή με τη μεγάλη Πανήγυρη της Κοίμησης και Μετάστασης της Θεοτόκου, συγκεντρώνει πολλούς πιστούς στους Ναούς
1. Εισερχόμενοι στο Ναό για να συμμετάσχετε σε κάποια Ιεροτελεστία πρέπει να φορείτε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.
2.- Εντός και εκτός του Ναού οφείλετε να κρατάτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις 1,5 μέτρων και ένα άτομο ανά 5τμ.
3. Οι Λειτουργοί, σε συλλείτουργα, κρατούν αποστάσεις αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μάσκα, όπως επίσης και οι αναγνώστες.
4.- Ο Λειτουργός που προΐσταται στην τέλεση της Ευχαριστίας, πριν το τεμαχισμό του Άρτου, απολυμαίνει τα χέρια του με ειδικό αντισηπτικό και όταν μεταδίδει την Αγία Κοινωνία φορεί πάντοτε μάσκα.
5.- Δεν τελούνται πανηγύρεις παρεκκλησίων και εξωκκλησιών παρά μόνο στους ενοριακούς Ναούς.
6.- Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου
Αν τα τηρήσουμε όλα αυτά τότε προστατεύουμε τον πλησίον μας και τον εαυτό μας από τη μετάδοση του ιού.
Με την ευκαιρία αυτή, σας υπενθυμίζω και το πρόγραμμα της εορτής και πανήγυρης της Κοίμησης και Μετάστασης της Παναγίας στο Βρυσί:
Θα τελέσουμε μία Θεία Λειτουργία την παραμονή της Γιορτής και τέσσερεις την ημέρα της Εορτής και Πανήγυρης για να εξυπηρετήσουμε όλους τους ευλαβείς:

Παρασκευή 14 Αυγούστου
Στις 20.00 Θεία Λειτουργία για την Ποιμαντική Ενότητα Κάμπου-Κτικάδου-Καρδιανής

Σάββατο 15 Αυγούστου
Στις 8.00 Θεία Λειτουργία για τις Ποιμαντικές Ενότητες Χώρας -Σκαλάδου
Στις 9.30 Θεία Λειτουργία για την Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής
Στις 11.00 Θεία Λειτουργία για τις Ποιμαντικές Ενότητες Κώμης-Αγάπης
Στις 20.00 Θεία Λειτουργία για την Ποιμαντική Ενότητα Στενής

Είθε η Παναγία, της οποίας την Κοίμηση και Μετάσταση προετοιμάζομε ήδη από την 1η Αυγούστου να εορτάσουμε και θα πανηγυρίσουμε στις 15 Αυγούστου, να ικετεύει μαζί μας το Θεό, ώστε το Πνεύμα το Άγιο να φωτίζει επιστήμονες, ιθύνοντες και όλους μας, ώστε με σοφία και φρόνηση να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και μακάρι το συντομότερο να την εξαφανίσουμε από το πρόσωπο της Γης.
Με τις καλύτερες ευχές μου σε όλες και σε όλους και ιδιαίτερα σε όσες και σε όσους έχουν τη τιμή να φέρνουν το όνομα της Θεοτόκου και Αειπάρθενου Μαρίας,

Ο επίσκοπός σας
+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου