Προς τη Σύνοδο των Νέων

Προς τη Σύνοδο των Νέων

Και η Εκκλησιαστική Επαρχία της Bresciaσυμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας «Μέσω χιλίων οδών». Είναι περίπου 60 οι νέοι  που μπήκαν σε πορεία  για να φτάσουν σήμερα 11 Αυγούστου  στη Ρώμη, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο.

Οι ενορίες που εμπλέκονται

Είναι έφηβοι και νέοι από 18-30 ετών  που προέρχονται από διάφορες ενορίες της   Borgosatollo, Castenedolo και Mazzanoπου το πρωί της περασμένης Κυριακής έφυγαν, ακολουθώντας τα βήματα του Αγίου Βενεδίκτου. Ο πρώτος σταθμός  ήταν στο  Subiaco, ‘όπου ο Άγιος Βενέδικτος έζησε τριάντα χρόνια. Άλλοι βασικοί σταθμοί της πορείας θα είναι το Guarcino και  Vicoστο  Lazio, Collepardo και την Certosa του Trisulti, Casamari, Arpinoe Monte San Giovanni, Legole del Melfa, Roccaseccae Montecassino.

Σιγή και περισυλλογή

Το προσκύνημα  των νέων αυτών χαρακτηρίζεται από στιγμές προσευχής και περισυλλογής, αλλά και προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου  με παρόντες ιερείς και  αδελφικές στιγμές. “Υπάρχει ένα πολύ ωραίο κλίμα” διηγείται ο don Claudio Andreoletti,  εφημέριος του Mazzano. “Όλοι οι νέοι συμμετέχουν  ενεργά  τόσο στους ύμνους  και την προσευχή.  Μεταξύ τους παρατηρείται η επιθυμία για σιωπή , αλλά και ομαδικής προσευχής. Διάφοροι νέοι  ζήτησαν  σε μας τους ιερείς να εξομολογηθούν. Η πορεία  βοηθά τους νέους να σκεφθούν  και να αναπτύξουν  ένα διάλογο  πιο βαθύ με τους  συνοδούς, αλλά και με τον Κύριο”.

Να ανοίξουμε την καρδιά μας στον Κύριο.

Η πορεία προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να ανοίξουν την καρδιά τους. Είναι σημαντικό  διότι είναι μόνο σ’ αυτό  που μπορούν να συναντήσουν τα πρόσωπα   σε βάθος και να  τα βοηθήσουν  I¨όλα αυτά τους βοηθούν  να συναντήσουν κάτι πιο σημαντικό.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου