ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ – 2Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ- 2Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Μεγάλη επιχείρηση ισοπέδωσης, προκειμένου να περάσει κάποιος αναγγέλλει ο Προφήτης Ησαΐας! Τα βουνά να χαμηλώσουν, οι χαράδρες να γεμίσουν, τα μονοπάτια να φαρδύνουν. Με δυο λόγια καθετί που είναι απρόσιτο, πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, πολύ στενό ή πολύ στραβό, να διορθωθεί.
Ο Κύριος που έρχεται, χρειάζεται αυτοκινητόδρομο, για να μπορέσει ο λαός του να τον συναντήσει! Δεν είναι η ώρα της συνάντησης, αλλά να ετοιμάσουμε τον τρόπο, τα μέσα, που θα την κάνουν δυνατή!
Και στο Ευαγγέλιο, είναι το ίδιο θέμα της «προετοιμασίας».
Ο Βαπτιστής, άτομο χαρισματικό, μας υπενθυμίζει με τη ζωή και το κήρυγμά του Προφήτη Ησαΐα! Προτείνει να βυθιστεί στο νερό σε ένδειξη μετάνοιας! Είναι εντυπωσιακό να βλέπει μέχρι ποιου σημείου ανταποκρίνεται η πνευματική προσμονή των συγχρόνων του Χριστού. Απ’ όλη την Ιουδαία και την Ιερουσαλήμ στριμώχνονται στις όχθες του Ιορδάνη!
Παρά ταύτα, χρειάζεται θάρρος για να ομολογήσεις δημόσια τα αμαρτήματά σου. Όμως ο Ιωάννης δε δέχεται, αυτή η «ποιμαντική επιτυχία», να θεωρηθεί δικό του κατόρθωμα! Ξέρει ότι η Αποστολή του είναι να ανακοινώσει την άφιξη ενός άλλου! «Ιδού έρχεται μετά από μένα, αυτός που είναι ισχυρότερός μου»! Σε τι είναι ισχυρότερος;
Ο Βαπτιστής παροτρύνει επίμονα να αρνηθούν την αμαρτία, όρος απαράβατος, για τη γνήσια μεταστροφή! Όμως μόνο ο Χριστός μας σώζει από την αμαρτία! Ο Ιωάννης ολοκληρώνει το τυπικό μέρος, την εξωτερική κάθαρση, γιατί μόνο ο Χριστός μπορεί να ανανεώσει από τα βάθη της καρδιάς μας!
Είθε, αυτός ο δρόμος του Ερχομού, να μας ετοιμάσει σ’ αυτό το «περισσότερο» που μόνο ο Κύριος μπορεί να μας προσφέρει!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου