Η τεχνολογία διαλύει τις αποστάσεις

2

Η τεχνολογία διαλύει τις αποστάσεις

Ο καιρός αυτός που δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα μας κρατήσει σε απαγορευτικό» στα σπίτια μας ή και στα γραφεία μας, μάς κάνει να αναζητούμε τρόπους επικοινωνίας με τους ανθρώπους που αγαπούμε και συνεργαζόμαστε ιδιαίτερα όταν έχουμε μια κοινή αποστολή.
Η τεχνολογία, όταν χρησιμοποιείται σωστά, πάντοτε εξυπηρετεί τον άνθρωπο τον άνθρωπο. Η κακή όμως χρήση της μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον άνθρωπο και τη δυστυχία του.
Όμως κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουνε μπορεί να και να μας βοηθήσει στην ανακάλυψη μέσων που θα μειώσουν τη μοναξιά, θα συμβάλλουν τη συνεργασία, θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής και θα μειώσουν τη δυστυχία. Δεν ξεχνώ αυτό που έλεγε κάποιος φιλόσοφος: ο άνθρωπος που δεν έχει προβλήματα είναι ο ίδιος πρόβλημα».
Μια τέτοια ανακάλυψη, τον τελευταία καιρό είναι πολύ σε χρήση και είναι η λεγόμενη «τηλεδιάσκεψη». Αυτή βέβαια δεν καλύπτει την ομορφιά της σωματικής παρουσίας, μειώνει όμως τα δυσμενή αποτελέσματα της έλλειψης φυσικής επικοινωνίας.
Αυτό το σύστημα επιλέξαμε και εμείς, ως Ιερός Κλήρος της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου-Χίου-Λέσβου-Σάμου, για να μη χάσουμε την μηνιαία συνάντησή μας.
Από διάφορα νησιά, Χίο, Πάρο, Νάξο, Τήνο βρεθήκαμε όχι στον ίδιο χώρο, ούτε γύρω από ένα τραπέζι, αλλά όλοι μαζί στην οθόνη του υπολογιστή μας. Ομολογουμένως τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Μπορέσαμε, έστω και μέσα από μία άψυχη οθόνη, να ιδωθούμε, να συνεργαστούμε και προπάντων να πειστούμε ότι ο «θανατηφόρος κορωνοϊός» μπορεί να καταφέρει να κλείσει ακόμη και την εκκλησία ναό, αλλά όχι την εκκλησία λαό. Αυτή η εκκλησία, που είναι και η κατ’ οίκον εκκλησία καλείται τώρα να ανακαλύψει την αξία της και όσο περισσότερο την ανακαλύψει τόσο περισσότερο θα αναζητήσει την εκκλησία ναό, όπου συνάζονται για να συναντήσει συλλογικά το Θεό.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου