«Ποτίζω τον κόσμο με τη χαρά του Ευαγγελίου»

«Ποτίζω τον κόσμο με τη χαρά του Ευαγγελίου»

«Σας προσκαλώ να πλημμυρίσετε τους τόπους όπου ζείτε με τη χαρά και τον ενθουσιασμό τυπικά γνωρίσματα της ηλικίας σας, να αρδεύσετε τον κόσμο και την ιστορία με τη χαρά που προέρχεται από το Ευαγγέλιο, από τη συνάντηση με ένα Άτομο: τον Ιησού, ο οποίος σας γοητεύει και σας θέλγει να παραμείνετε μαζί Του».

Αυτή είναι η έκκληση που ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε προς τους νέους που συμμετείχαν στον «Canadian National Youth Forum», με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε χθες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, από το τηλεοπτικό κανάλι «Salt+Light» (ή “Sel+Lumière”).

«Μην αφήνετε να σας κλέβουν τη νεότητά σας» και «μην επιτρέπετε σε κανένα να χαλιναγωγήσει και να σκοτεινιάσει το φως που ο Χριστός θέτει στο πρόσωπο και την καρδιά σας», υπογράμμισε ο Πάπας, ο οποίος κάλεσε τους νέους να γίνουν «Υφαντές σχέσεων εμπιστοσύνης, μοιράσματος, από την αρχή μέχρι το τέλος του κόσμου».

«Μη σηκώνετε τείχη που διχάζουν», αλλά «κατασκευάστε γέφυρες», συνέχισε ο Φραγκίσκος, ο οποίος προέτρεψε τους νέους που προέρχονται από έξι πόλεις του Καναδά – από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι εκείνες του Ειρηνικού – να επικεντρωθούν στο βλέμμα του Ιησού και να «αναλάβουν μια διαδρομή διάκρισης» για να ανακαλύψουν το σχέδιο του Θεού για τη ζωή τους.

Πράγματι, υπογράμμισε ο Πάπας, «ο κόσμος, η Εκκλησία χρειάζονται θαρραλέους νέους, που δεν φοβούνται τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες, κρατούν τα μάτια και την καρδιά καλά ανοιχτά στην πραγματικότητα, ώστε κανείς να μην απορριφθεί, να μη πέσει θύμα αδικιών, βίας, να μη στερηθεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Αφήστε τον εαυτό σας να πλησιάσει το Χριστό», «αφήστε να σας μιλήσει, να σας αγκαλιάσει, να σας παρηγορήσει, να θεραπεύσει τις πληγές σας, να διαλύσει τις αμφιβολίες και τους φόβους σας και θα είστε έτοιμοι για τη συναρπαστική περιπέτεια της ζωής», είπε ο Φραγκίσκος, καλώντας τους νέους να συναντηθούν με τον Ιησού, να παραμείνουν μαζί Του με την προσευχή, ώστε «αυτή η πίστη σας να αποτελέσει τη φωτεινή μαρτυρία γενναιοδωρίας και χαράς να τον ακολουθήσετε, οπουδήποτε σας οδηγήσει».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου