«Ποτέ πια η τρέλα της ανθρωποκτόνου τρομοκρατίας να βρει τόπο στη γη»

«Ποτέ πια η τρέλα της ανθρωποκτόνου τρομοκρατίας να βρει τόπο στη γη»

Ποτέ πια η τρέλα της ανθρωποκτόνου τρομοκρατίας να βρει τόπο στη γη». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει την «τρομερή πράξη  βίας» που συνέβη στο Βερολίνο, όπου – όπως στη Νίκαια- ένα φορτηγό αυτοκίνητο όρμησε σε μία Χριστουγεννιάτικη αγορά. Το κτύπημα  προκάλεσε12 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

Σ’ αυτούς ο Πάπας απευθύνει την προσευχή του  με ένα τηλεγράφημα που υπογράφει  ο Καρδινάλιος Γραμματέας της Αγίας Έδρας, το οποίο έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο του Βερολίνου Heiner Koch. Επαναβεβαιώνοντας «την βαθειά του θλίψη» ο Ποντίφικας – εκδηλώνει  την συμμετοχή του  στο πένθος των συγγενών,  εκφράζοντας  την συμπάθειά του και ότι βρίσκεται  κοντά στον πόνο τους».

Εμπιστεύεται τους νεκρούς «στην ευσπλαχνία  του Θεού, ικετεύοντάς Τον και για τη θεραπεία των τραυματισμένων». Ο Πάπας Φραγκίσκος  στη συνέχεια ευχαριστεί τα μέσα βοηθείας  και ασφαλείας «για την άμεση παρέμβασή τους» και «ενώνεται  με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, να δεσμευτούν  ώστε η τρέλα  της ανθρωποκτόνου  τρομοκρατίας να μη βρει πια τόπο στον κόσμο μας».

Στο τέλος ο Πάπας, «ικετεύει τον εύσπλαχνο  να χορηγήσει  την παρηγοριά, την προστασία  και την  ευλογία».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου