ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

4

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Πέθανε χθες Ο Mohamed Mashally, ο γιατρός των φτωχών “Doctor of the Poor”.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1967 με 110 διακρίσεις, ο Δρ. Mohamed Mashally επισκεπτόταν τους φτωχούς στην πόλη του στην Αίγυπτο για περισσότερα από 50 χρόνια, Μουσουλμάνους, Κόπτες Χριστιανούς. Αυτό το έκανε δωρεάν, στη μικρή κλινική του. Έδινε ακόμη και χρήματα στους φτωχότερους ασθενείς του, για να αγοράσουν φάρμακα και έπαιρνε κάτι λιγότερο από ένα δολάριο σε αντάλλαγμα των παροχών που προσέφερε στους ασθενείς που βρισκόντουσαν σε καλή οικονομική κατάσταση. Δεκάδες ασθενείς παρατάσσονταν καθημερινά μπροστά στην ταπεινή κλινική του. Ο Δρ Μωάμεθ δούλευε 10 ώρες την ημέρα από 9 έως 19 για να θεραπεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ο Μωάμεθ Μασάλι δεν είχε ποτέ αυτοκίνητο, ούτε κινητό τηλέφωνο, περπατούσε από το σπίτι στην κλινική με τα πόδια, παρόλο που ήταν άνω των 80 ετών.
Όταν ένας από τους πλούσιους άρχοντες του Κόλπου άκουσε την ιστορία του, του έδωσε 20.000 $, του έδωσε επίσης ένα αυτοκίνητο για να μετακινείται, αλλά μετά από ένα χρόνο, όταν επέστρεψε στην Αίγυπτο, ο πλούσιος ευεργέτης του ανακάλυψε ότι ο Μωάμεθ είχε πουλήσει ακόμη και το αυτοκίνητο για να βοηθήσει τους φτωχούς ασθενείς του, και για να αγοράσει υλικά, και απαραίτητα εργαλεία, όπως αναλυτές, είπε ο Μωάμεθ Μασάλι:
«Μετά την αποφοίτησή μου ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου θυσίασε όλη του τη ζωή για να με κάνει γιατρό. Έτσι, υποσχέθηκα στον Θεό ότι δεν θα έπαιρνα ούτε μία δεκάρα από τους φτωχούς και θα ζήσω μια ζωή στην υπηρεσία του πλησίον μου, ανεξαρτήτως πολιτισμού ή θρησκείας.
Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή για να σώσει ζωές και να βοηθήσει όποιον βρισκόταν σε δυσκολία, η γη ας είναι γι’ αυτόν ελαφριά ❤

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου