Πηγή πλούτου και όχι κινδύνων η διαφορετικότητα

Πηγή πλούτου και όχι κινδύνων η διαφορετικότητα

Aπηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμά του προς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Πέτρου

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση προς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις διαφορές ως πηγή πλούτου και όχι κινδύνων και ευχήθηκε την συμφιλίωση για τις περιοχές του κόσμου που πλήττονται από συρράξεις κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi.

Ο Πάπας απηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμά του προς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Πέτρου από τον εξώστη της βασιλικής όπου εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στις 13 Μαρτίου 2013 μόλις μετά την εκλογή του.

Αναφερόμενος στο τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί σε πολλές χώρες, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων που διακατέχονται από διαφορετικές ιδέες, αλλά διατηρούν την ικανότητα να σέβονται και να ακούν ο ένας τον άλλον».

Σχολιάζοντας την πόλωση που επικρατεί ως προς την μετανάστευση, δήλωσε ότι ο Θεός θέλει «αγάπη, αποδοχή, σεβασμό γι’ αυτή την φτωχή μας ανθρωπότητα που όλοι μοιραζόμαστε σε μεγάλη ποικιλία φυλών, γλωσσών και πολιτισμών». Άρα οι διαφορές μας δεν αποτελούν βάρος ή κίνδυνο, είναι πηγή πλούτου, είπε.

Ο 82χρονος Πάπας κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποφασιστική δράση για να δοθεί μία πολιτική λύση στην σύρραξη και η δυνατότητα στους σύριους πρόσφυγες να επιστρέψουν και να ζήσουν εν ειρήνη στην χώρα τους. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η εκεχειρία που συμφωνήθηκε στην Υεμένη θα φέρει ανακούφιση σε έναν πληθυσμό εξαντλημένο από την βία και την πείνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ώστε «να ξεκινήσουν το ταξίδι της ειρήνης και να δώσουν ένα τέλος στην σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια και «πληγώνει την γη που ο Κύριος επέλεξε για να δείξει το πρόσωπο της αγάπης».

Απηύθυνε επίσης έκκληση για αρμονία στην Νικαράγουα και την Βενεζουέλα που πλήττονται από εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις. Δεν πρέπει επίσης να ξεχασθούν, είπε, τα εκατομμύρια των προσφύγων και των εκτοπισμένων στην Αφρική, που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και επισιτιστική ασφάλεια.

Ως προς την Ουκρανία, απηύθυνε έκκληση για «μία ειρήνη που θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε έθνους».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου