Χριστούγεννα με τους φτωχούς

Χριστούγεννα με τους φτωχούς

Η παράδοση που γεννήθηκε στη Βασιλική της Θεοτόκου Παναγίας   στην Trastevere, ενέπλεξε φέτος περίπου 100 πόλεις  της Ιταλίας και άλλες  77  του κόσμου δωρίζοντας στους φτωχούς  και στους εθελοντές  στιγμές  αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

“Ένα μήνυμα ελπίδας που ξεπερνά κάθε κλείσιμο στον εαυτό μας  και αποκαθιστά  σε πολλούς  το μέλλον”, αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε  ο Marco Impagliazzo, πρόεδρος  της Κοινότητας του  Sant’ Egidio, με την ευκαιρία  του παραδοσιακού  χριστουγεννιάτικου γεύματος με τους φτωχούς.

Η γέννηση μιας παράδοσης

Η παράδοση του γεύματος με τους φτωχούς την ημέρα των Χριστουγέννων γεννήθηκε το έτος  1982  στην Βασιλική της Θεοτόκου Παναγίας στην  Trastevere με μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων που διαφορετικά θα είχαν μείνει μόνοι την ημέρα των Χριστουγέννων. Με τον καιρό η Κοινότητα  που διεύρυνε  στον κόσμο  αυτή τη στιγμή της μοιρασιάς, κατάφερε να καθίσουν τόσα άλλα άτομα στο ίδιο τραπέζι: από τους χωρίς κατοικία πρόσφυγες, στα παιδιά του δρόμου  και στους ανήλικες με προβλήματα.

Τα 50 χρόνια της Κοινότητας  Sant’ Egidio

Φέτος τα Χριστούγεννα  της 50ης επετείου  της Κοινότητας  του  Sant’Egidio, ενώθηκαν μαζί της εκατοντάδες μικρές και μεγάλες πόλεις. “Είναι ένας λαός που όσοι βοηθούν δεν ξεχωρίζουν από αυτούς που βοηθούνται, ανάφερε ο MarcoImpagliazzo- μια μεγάλη οικογένεια στην οποία υπάρχει θέση για όλους".

Μία αλληλεγγύη αναπτύσσεται

Αυξάνεται η αλληλεγγύη.  Αυξάνεται ο αριθμός των εθελοντών  που προσφέρθηκαν  να βοηθήσουν, ετοιμάζοντας τα γεύματα  και υπηρετώντας στα τραπέζια  τους φτωχούς  που  στη διάρκεια όλου του χρόνου συχνάζουν στην Κοινότητα. "Η φετινή ευρεία συμμετοχή στα τραπέζια αυτά – εξηγεί ακόμη ο Impagliazzo – αποδεικνύει  ότι είναι δυνατόν  να απαντήσουμε στον πολιτισμό  της εγκατάλειψης και τους περιορισμού  που μερικές φορές φαίνεται  ότι κυριαρχεί, προσφέροντας σε τόσους  ανθρώπους την ελπίδα  ενός μέλλοντος που μπορούμε να ετοιμάσουμε όλοι μαζί.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου