Στους 429 οι νεκροί στην Ινδονησία – 128 οι αγνοούμενοι

Στους 429 οι νεκροί στην Ινδονησία – 128 οι αγνοούμενοι

Πάνω από 1.400 άτομα στα νοσοκομεία – Συνεχίζεται η επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων υπό το φόβο ενός νέου φονικού κύματος

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από το φονικό τσουνάμι που έπληξε τις ακτές των νησιών Java και Sumatra στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 429, ενώ άλλα 128 άτομα αγνοούνται, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 1.400, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή ή και κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και να μεταφερθούν σε καταυλισμούς φιλοξενίας, καθώς αφενός πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και αφετέρου, εγκυμονεί ο κίνδυνος ενός νέου τσουνάμι, καθώς η δραστηριότητα στο ηφαίστειο Κρακατούα συνεχίζεται.

Το τσουνάμι που έπληξε τις ακτές των δύο μεγάλων νησιών της Ινδονησίας προκλήθηκε δίχως την «προειδοποίηση» σεισμικής δραστηριότητας και για τον λόγο αυτό οι αρχές δεν πρόλαβαν να προβούν στις προβλεπόμενες κινήσεις. Το φονικό κύμα σχηματίστηκε μετά την υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκάλεσε η έκρηξη του Κρακατόα, φαινόμενο το οποίο είναι σπάνιο, αλλά έχει καταγραφεί και άλλες φορές στη διάρκεια της ιστορίας.

Διασώστες, ο στρατός και οι τοπικές δυνάμεις στα δύο νησιά της Ινδονησίας επιχειρούν στο σημείο, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ενημερώσει ότι διατρέχουν κίνδυνο, καθώς ανά πάσα στιγμή και για τους ίδιους λόγους, ενδέχεται να προκληθεί νέο τσουνάμι, το οποίο θα πλήξει σε διάστημα ελαχίστων λεπτών τις παραλιακές συνοικίες των νησιών.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου