Πέθανε ο γιατρός του Πάπα, Fabrizio Soccorsi
Γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου 1942 στη Ρώμη, ο Soccorsi αποφοίτησε από την ιατρική και τη χειρουργική στο Πανεπιστήμιο La Sapienza το 1968 και, τον επόμενο χρόνο άρχισε την εξάσκηση της ιατρικής τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας, έως και τις θέσεις του προϊσταμένου του τμήματος ηπατολογίας και διευθυντή του Τμήματος ηπατικών παθήσεων, πεπτικού συστήματος και διατροφής και του εσωτερικού και ειδικού τμήματος ιατρικής του νοσοκομείου San Camillo Forlanini στη Ρώμη.
Δίδαξε ανοσολογία στη νοσοκομειακή ιατρική σχολή της Ρώμης και της Περιφέρειας του Λάτσιο, πραγματοποίησε νέα σειρά μαθημάτων για παθολογίες του ήπατος στο νοσοκομείο San Camillo και ανέλαβε την προεδρία της κλινικής ιατρικής και της φαρμακολογίας στη σχολή ιατρικής και χειρουργικής του πανεπιστημίου La Sapienza.
Είχε επίσης αναπτύξει αρκετές συνεργασίες και αναλάβει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα, με πάνω από εκατό επιστημονικές δημοσιεύσεις και συνεισφορές. Υπήρξε σύμβουλος στη Διεύθυνση Υγείας και Υγιεινής του Κυβερνείου της Πόλης του Βατικανού και ειδικός στην ιατρική συμβουλή της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων.
Τον Ιούνιο του 2017 επηρεάστηκε βαθιά από το θάνατο της κόρης του Κριστιάνα, η οποία πέθανε πρόωρα μετά από μακρά ασθένεια. Με λεπτότητα ο Πάπας Φραγκίσκος, στο ιερό Προσκύνημα της Φατιμά, όπου είχε πάει λίγες μέρες νωρίτερα, τον ήθελε δίπλα του όταν τοποθέτησε δύο ανθοδέσμες από λευκά τριαντάφυλλα στην εικόνα της Παναγίας.
+Ν