Πένθος της Εκκλησίας του Bangladesh για το θάνατο του Σεβασμιοτάτου Moses Costa

5

Πένθος της Εκκλησίας του  Bangladesh για το θάνατο του Σεβασμιοτάτου Moses Costa

Ο Σεβασμιότατος Moses M. Costa, ο Αρχιεπίσκοπος του Chittagong, κοιμήθηκε χθες το πρωί σε ηλικία 70 ετών στο Νοσοκομείο της Dacca, στο Bangladesh. Η είδηση διαδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Bangladesh, καρδινάλιο Patrick D’Rozario με ένα μήνυμα στο οποίο μιλά για τη “μεγάλη θλίψη που προκάλεσε αυτή η απώλεια” εξηγώντας ότι η αιτία του θανάτου υπήρξε “μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων που προκλήθηκαν από εγκεφαλική αιμορραγία» και επιβεβαιώθηκε η πιθανότητα ότι αυτή η παθολογία ήταν συνέπεια της λοίμωξης από κορωνοϊό. Αν και τα τεστ ήταν όλα αρνητικά, η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες 48 ώρες.
Μεταξύ των πρώτων που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά του, υπήρχε η αδελφή Prema, , ανώτερη Ηγουμένη των ιεραποστόλων της φιλανθρωπίας: «Είμαι πολύ λυπημένη – είπε – που πληροφορήθηκα ότι είναι νεκρός. Ο Σεβασμιότατος ήταν πολύ καλός απέναντι στους ιεραποστόλους της φιλανθρωπίας που εργάζονται στην Αρχιεπισκοπή του στο Chittagong “. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια θα είναι η ημερομηνία της κηδείας αλλά από χθες τελούνται Θείες Λειτουργίας για την αιώνια ανάπαυσή του.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου