Πένθος της Εκκλησίας του Bangladesh για το θάνατο του Σεβασμιοτάτου Moses Costa

5

Πένθος της Εκκλησίας του  Bangladesh για το θάνατο του Σεβασμιοτάτου Moses Costa

Ο Σεβασμιότατος Moses M. Costa, ο Αρχιεπίσκοπος του Chittagong, κοιμήθηκε χθες το πρωί σε ηλικία 70 ετών στο Νοσοκομείο της Dacca, στο Bangladesh. Η είδηση διαδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Bangladesh, καρδινάλιο Patrick D’Rozario με ένα μήνυμα στο οποίο μιλά για τη “μεγάλη θλίψη που προκάλεσε αυτή η απώλεια” εξηγώντας ότι η αιτία του θανάτου υπήρξε “μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων που προκλήθηκαν από εγκεφαλική αιμορραγία» και επιβεβαιώθηκε η πιθανότητα ότι αυτή η παθολογία ήταν συνέπεια της λοίμωξης από κορωνοϊό. Αν και τα τεστ ήταν όλα αρνητικά, η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες 48 ώρες.
Μεταξύ των πρώτων που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά του, υπήρχε η αδελφή Prema, , ανώτερη Ηγουμένη των ιεραποστόλων της φιλανθρωπίας: «Είμαι πολύ λυπημένη – είπε – που πληροφορήθηκα ότι είναι νεκρός. Ο Σεβασμιότατος ήταν πολύ καλός απέναντι στους ιεραποστόλους της φιλανθρωπίας που εργάζονται στην Αρχιεπισκοπή του στο Chittagong “. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια θα είναι η ημερομηνία της κηδείας αλλά από χθες τελούνται Θείες Λειτουργίας για την αιώνια ανάπαυσή του.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου