Οικογένεια και Κοινότητα

4

Οικογένεια και Κοινότητα

Δεν γίνεται «Ευαγγελισμός» χωρίς την ύπαρξη μιας πραγματικής «Κοινότητας». Οι διάφορες ομάδες, οι δραστήριοι συνασπισμοί δεν φτιάχνουν «Κοινότητα».
Η Κοινότητα υπάρχει όχι με την προσθήκη μελών, αλλά με την επικοινωνία μεταξύ τους. Έτσι ο «Ευαγγελισμός» έχει ως κύριο σκοπό την πραγματική επικοινωνία των μελών. Είναι η προσπάθεια μιας «σωστής οικογένειας».
Μια σωστή οικογένεια δεν είναι μια κλειστή ομάδα για τον εαυτό της, δεν είναι μια «σέκτα». Η οικογένεια είναι για κάθε μέλος, μια ευκαιρία να αυξηθεί, να ‘ναι ο εαυτός της και εντός και εκτός αυτής και ευκαιρία να θυσιασθεί κάποιος για κάποιον. Η οικογένεια είναι μια οντότητα ανοιχτή προς τα έξω: ετοιμάζει και προστατεύει για να στείλει. Ο σκοπός δεν είναι να φτιάξει ένα μοντέλο, αλλά να αναπτύξει με βάση το Χριστό, ό,τι καλύτερο για τον εαυτό της και για τους άλλους! Η οικογένεια δεν είναι «κάτι μεταξύ μας» αλλά «κάτι για τους άλλους». Μια σωστή οικογένεια είναι μια σωστή κοινότητα που βαδίζει σαν μικρή ενορία με κέντρο τον Χριστό.
Τι θα σκεφτόσαστε για μια μητέρα που αφήνει το παιδί της επειδή δεν ακολουθεί τις προσδοκίες; Ή ένα παιδί που εγκαταλείπει τον πατέρα του γιατί δεν του κάνει τα καπρίτσια; Η οικογένεια προϋποθέτει γενναιοδωρία και ειλικρίνεια. Αγαπώ σημαίνει διακινδυνεύω να προδοθώ, να απογοητευθώ ή να σηκώσω το βάρος μιας αχαριστίας. Απ’ τη στιγμή που είμαστε χριστιανοί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η αγάπη, σαν κοινότητα, σαν οικογένεια είναι όρος απαραίτητος για την Ιεραποστολή που αναλάβαμε με το βάπτισμά μας.

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου