Πέντε χρόνια Ποντίφικας: ο γιατρός του Πάπα εκμυστηρεύεται

Πέντε χρόνια Ποντίφικας: ο γιατρός του Πάπα εκμυστηρεύεται

Για τα πέντε χρόνια από την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου (13 Μαρτίου 2013), ο γιατρός Fabrizio Soccorsi, προσωπικός γιατρός του Πάπα, εκμυστηρεύεται στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Il mio Papa» (ο Πάπας μου), ένα περιοδικό αφιερωμένο στον αργεντινό Πάπα.

Σύμφωνα με ένα ανακοινωθέν του ιταλικού εκδοτικού οίκου Mondadori, ιδιοκτήτη της εβδομαδιαίας έκδοσης που θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαρτίου, ο Fabrizio Soccorsi διαβεβαιώνει ότι «ο Πάπας είναι πολύ αυστηρός με τη διατροφή του». Επιπλέον, «είναι ένας ιδανικός ασθενής, ακολουθεί πάντα τις συμβουλές μου».

Ο γιατρός ο οποίος ακολουθεί τον Πάπα στα ταξίδια του στο εξωτερικό, διηγείται την προετοιμασία για τις μετακινήσεις και συγκεκριμένα αναφέρει: «στις θερμές χώρες, η συνηθέστερη σύστασή μου είναι… να πίνει πολλά υγρά». Βρισκόμενος σε αυτή τη θέση από τον Αύγουστο του 2015, εκφράζει την έκπληξή του: «Ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί με επέλεξαν».

Ο Fabrizio Soccorsi είναι ειδικευμένος στο πεπτικό σύστημα, παλιός γιατρός – επικεφαλής του τμήματος ηπατολογίας του νοσοκομείου της Ρώμης San Camillo και σύμβουλος του Τμήματος Υγείας και Υγιεινής της Πόλης του Βατικανού.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου