Πατριάρχες και εκκλησίες της Ιερουσαλήμ: Ο Θεός είναι πάντα μαζί μας

Panorama di Gerusalemme

Πατριάρχες και εκκλησίες της Ιερουσαλήμ: Ο Θεός είναι πάντα μαζί μας

Πατριάρχες.jpg

“Η γέννηση του Ιησού δεν είναι απλώς ένα ιστορικό γεγονός, αλλά ένα διαρκές δώρο για ολόκληρη τη δημιουργία”: Οι πατριάρχες και οι αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ το γράφουν στο χριστουγεννιάτικο τους μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι “το δώρο του Θεού σε εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φέρνει ελπίδα, ανανέωση και ενθάρρυνση σε ολόκληρη τη δημιουργία ».

Οι θρησκευτικοί ηγέτες αναπτύσσουν τη σκέψη τους με ιδιαίτερη αναφορά σε “αυτούς τους εξαιρετικούς καιρούς της πανδημίας Covid-19, της οικονομικής κρίσης, της αδικίας και της αυξανόμενης βίας εναντίον των ευάλωτων και των αδύναμων”. «Η παρουσία του Θεού μαζί μας σε όλες τις περιστάσεις αποτελεί πηγή ενθάρρυνσης και υποστήριξης», σχολιάζουν, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη τους προς όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί από την πανδημία και τις επιπτώσεις της σε διάφορα επίπεδα, ιδίως τα πληθυσμός της Βηθλεέμ και τη γύρω περιοχή.

Οι πατριάρχες και οι αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ διαβεβαιώνουν επίσης με τις προσευχές τους ότι «ο επικείμενος εμβολιασμός κατά του Covid-19 μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας και στην επιστροφή στο φυσιολογικό».

Το μήνυμα στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι “η παρουσία χριστιανικών κοινοτήτων, μαζί με άλλες κοινότητες πίστης στους Αγίους Τόπους, εξακολουθεί να αποτελεί ουσιαστικό μέρος του κοινωνικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού μωσαϊκού της Μέσης Ανατολής” και προσθέτει ότι η πρόσφατη βεβήλωση του «Ναού της Αγωνίας» στην Ιερουσαλήμ δεν θα αποθαρρύνει τους Χριστιανούς να συνεχίσουν την ειρηνική αποστολή και μαρτυρία τους.

«Ο Ιησούς γεννήθηκε σε μια περίοδο αγωνίας, βίας, αποκλεισμού και φτώχειας – καταλήγουν οι πατριάρχες και οι αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ -. Μοιράστηκε μαζί μας την ανθρώπινη σάρκα και τους περιορισμούς της, εκτός από την αμαρτία, έτσι ώστε μέσω του πάθους του, του θανάτου και της ανάστασης, να μπορούμε όλοι να έχουμε ζωή και να την έχουμε σε αφθονία ».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου