Πασχαλινό Μήνυμα των Αρχηγών των Χριστιανικών Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ

Πασχαλινό Μήνυμα των Αρχηγών των Χριστιανικών Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ

Οι  Πατριάρχες και οι χριστιανοί ηγέτες της Ιερουσαλήμ, μεταξύ των οποίων ο σεβασμιότατος Pier battista Pizzaballa και ο πατέρας Francesco Patton,  απευθύνουν μια προσευχή προς τον Θεό για όσους υποφέρουν στους Αγίους Τόπους και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι μια προσευχή που απευθύνεται προς τον Θεό για «τα άτομα που πορεύονται στον δρόμο του Σταυρού, για εκείνους που υποφέρουν στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και για όλους εκείνους που υποφέρουν σιωπηλά, για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους διωγμένους από τον τόπο τους, για εκείνους που ζουν καταπιεσμένοι, για τους αναγκεμένους και όσους ζουν με στερήσεις, για όλα τα θύματα βίας και διακρίσεων και για όλους εκείνους που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και τη συμφιλίωση». Αυτό είναι το μήνυμα που οι Πατριάρχες και οι Χριστιανοί ηγέτες της Ιερουσαλήμ, μεταξύ των οποίων ο σεβασμιότατος Pier battista Pizzaballa, αποστολικός διαχειριστής του Λατινικού Πατριαρχείου, και Φύλακας των Αγίων Τόπων καθώς και ο πατέρας Francesco Patton κοινοποίησαν στην Ιερουσαλήμ ενόψει του Πάσχα.

Ιερουσαλήμ, πόλη της ελπίδας

Από την Ιερουσαλήμ «τον τόπο όπου ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς, προσφέρουμε τις ευλογίες μας προς τους πιστούς που γιορτάζουν την Ανάσταση αυτή την ευλογημένη εποχή», αναφέρεται στο έγγραφο. «Αυτή – γράφουν οι επικεφαλείς των Εκκλησιών – αποτελεί μια στιγμή κατά την οποία η χριστιανική οικογένεια του κόσμου θυμάται το έργο του Θεού για τη σωτηρία, κατά τη ζωή, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η Ιερουσαλήμ, η πόλη της ελπίδας και της ανάστασης, παραμένει ένα ιερό σύμβολο της σωτηρίας του Θεού και μια αντανάκλαση της ουράνιας Ιερουσαλήμ που πρόκειται να έρθει».

Ένας φάρος για τη ζωή των ανθρώπων

«Στην πραγματικότητα – συνεχίζει το μήνυμα – αυτός ο ιερός, κοινοτικός και πνευματικός χαρακτήρας της Ιερουσαλήμ συνεχίζει να αποτελεί ένα φάρο για την ελπίδα, την ειρήνη και τη ζωή των ανθρώπων αυτής της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου. Ας προσευχηθούμε ώστε εμείς, εδώ στους Αγίους Τόπους, να μπορέσουμε να συνεχίσουμε χωρίς εμπόδια να εκπληρώνουμε το ιερό καθήκον μας ως εκδήλωση του ζωντανού Ευαγγελίου για την υπηρεσία των φτωχών, να αναζητάμε την δικαιοσύνη και να πορευόμαστε στο φως και στην αγάπη του αναστημένου Χριστού». (Πρακτορείο Sir)

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου