Παραχώρηση Ναού στη Ρωσική Εκκλησία στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας

Παραχώρηση Ναού στη Ρωσική Εκκλησία στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας

Με τον Πατριάρχη Λισαβόνας Καρδινάλιο Manuel José Clemente είχε συνάντηση στην Kαθολική Αρχιεπισκοπή της Λισαβόνας κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής επισκέψεως στην Πορτογαλία ο Επίσκοπος Χερσώνος κ. Νέστωρ.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Νέστωρ ενημέρωσε τον συνομιλητή για την ιστορία και τη σύγχρονη πορεία τω παροικιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη Δυτική Ευρώπη. Τα μέρη αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών σε διάφορους τομείς.

Κατόπιν συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε κλίμα κατανοήσεως και αμοιβαίου σεβασμού, υπεγράφη ιστορικό συμβόλαιο μακροπρόθεσμης δωρεάν ενοικιάσεως, σύμφωνα με το οποίο στην Ορθόδοξη κοινότητα της Λισαβόνας παραχωρείται ο Kαθολικός Ναός Sao Domingos, ο οποίος ευρίσκεται στην προνομιούχη παραλιακή συνοικία Λάπα στο κέντρο της Πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Ἐν συνεχείᾳ ο Ρώσος Ιεράρχης, παρουσία του Αρχιερατικού Προϊσταμένου και των κληρικών των ενοριών της Πορτογαλίας, πραγματοποίησε την τελετή αγιασμού στο νεοπαραχωρηθέντα Ναό.

ΣΧΟΛΙΟ kantam.gr: Το αντίστροφο πότε θα θεωρηθεί αυτονόητο;

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου