Παράλογη πράξη βίας

Παράλογη πράξη βίας


Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε δριμύτατα τη «βάρβαρη» και «παράλογη» επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Μάντσεστερ, της Μεγάλης Βρετανίας, κατά την οποία τουλάχιστον 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.

Με ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα το οποίο στάλθηκε εξ ονόματος του Αγίου Πατέρα από τον Γραμματέα της Αγίας Έδρας, τον καρδινάλιο Pietro Parolin, ο Ποντίφικας διαβεβαιώνει ότι θα προσευχηθεί για τα θύματα και τους τραυματίες.

Στο τέλος μιας συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande στο «στάδιο Manchester» – το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Ευρώπης -, ένας καμικάζι πυροδότησε, την Δευτέρα 22 Μαΐου περίπου στις 22.30 (τοπική ώρα), έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο κατέστησε περισσότερο θανατηφόρο με βίδες και καρφιά ή θραύσματα.

«Βαθιά θλιμμένος» για τους τραυματισμένους και την τραγική απώλεια ζωών που προκλήθηκαν από την «βάρβαρη επίθεση» στο Μάντσεστερ, ο Ποντίφικας εκφράζει τη «βαθιά αλληλεγγύη» του σε όλα τα άτομα τα οποία επλήγησαν από «αυτή την παράλογη πράξη βίας».

Στο μήνυμα, ο Πάπας επιβεβαιώνει ότι θα προσευχηθεί για τους τραυματίες και τα θύματα, ιδίως «για τα μικρά παιδιά και τους νέους» που έχασαν τη ζωή τους και για τις οικογένειες που πενθούν.

Ενώ επικαλείται τη «θεία ευλογία της ειρήνης, της θεραπείας και της δύναμης για το Έθνος», ο Πάπας εξαίρει επίσης και τις «γενναιόδωρες» προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και του προσωπικού ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο σεβασμιότατος John Arnold, επίσκοπος του Salford, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του μητροπολιτικής κομητείας Greater Manchester, ανάρτησε ένα μήνυμα στη Διαδικτυακή σελίδα της επισκοπής του. «Οι πολίτες του Μάντσεστερ και τα μέλη της Καθολικής κοινότητας ενώνονται για να καταδικάσουν την επίθεση», που  «δεν μπορεί να έχει καμιά δικαιολογία» έγραψε.

«Πρέπει όλοι να δεσμευτούμε ότι θα συνεργαστούμε, με κάθε τρόπο, για να βοηθήσουμε τα θύματα και τις οικογένειές τους και για να οικοδομήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινοτική αλληλεγγύη μας», συνεχίζει το μήνυμα.

Ο σεβασμιότατος Arnold τέλεσε σήμερα στις 12.30 η ώρα, μια Λειτουργία για τα θύματα της Εκκλησίας «Saint Mary’s» στο κέντρο του Μάντσεστερ. Θα τελέσει απόψε στις 19.00 η ώρα μια δεύτερη Θεία Λειτουργία στον

Την ευθύνη για την επίθεση στο Στάδιο Μάντσεστερ ανέλαβε σήμερα η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση ISIS.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου