Παραδόθηκε ο τόμος της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας

Παραδόθηκε ο τόμος της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας

Σε ασφυκτικό κλοιό ανδρών ασφαλείας, αλλά και διεθνών ΜΜΕ που πολιορκούσαν από νωρίς τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος παρέλαβε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον τόμο της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Κιέβου συλλειτούργησαν για τον εορτασμό των Θεοφανείων, παρουσία του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, καθώς και πλήθους ιεραρχών και αξιωματούχων από την Ουκρανία. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το πατριαρχείο, με δεκάδες αστυνομικούς που πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο σε όποιον πλησιάζει.

Το Σάββατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε υπογράψει τον τόμο που παραχωρεί αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, μία απόφαση που είχε προκαλέσει έντονες τριβές με τη Μόσχα και «σχίσμα» με τη Ρωσική Εκκλησία.

Ο κ. Βαρθολομαίος είχε χαρακτηρίσει τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία ως το σημαντικότερο γεγονός για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ορθοδοξία το 2018, στην πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία.

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου