ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ!

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ!

Ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν παρών στη Γενική Ακρόαση των πιστών με τον Πάπα Φραγκίσκο, την Τετάρτη 4-12-2019 στο Βατικανό Αντάλλαξε λίγα λόγια με τον Ποντίφικα στο τέλος και η φωτογραφία τους έκανε το γύρο του κόσμου.
Με την ευκαιρία αυτή έγιναν γνωστά και τα κοινά σημεία των δύο ανδρών: ο, πάντα γοητευτικός, ηθοποιός είναι επίσης γεννημένος το 1936 και είναι 4 μήνες μεγαλύτερος από τον Πάπα. Παρά την επιτυχημένη καριέρα και τα δύο Όσκαρ, δεν απασχολεί την κοινή γνώμη με σκάνδαλα και υπερβολές, αλλά με τις οικολογικές σου ανησυχίες, τις εκκλήσεις για προστασία του περιβάλλοντος, τις προσπάθειες, ακόμα από την εποχή των ανταγωνισμών ΗΠΑ – Σ. Ένωσης, για πυρηνικό αφοπλισμό και το κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, για προώθηση νέων δημιουργών και κινηματογραφικών ρευμάτων, που διεξάγεται στην ομώνυμη έκταση ιδιοκτησίας του.
Η αγάπη του λοιπόν για τη σωτηρία του πλανήτη φαίνεται ότι τον οδήγησε στη Ρώμη και στη συνάντησή του με τον άνθρωπο που επίσης έχει αποδείξει ότι μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες : τον Πάπα Φραγκίσκο

Φωτογραφία από Vatican News
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου