Αναγνώσματα της Παρουσίας από τους κρατούμενους του Paliano

Αναγνώσματα της Παρουσίας από τους κρατούμενους του Paliano

Ξεκινώντας  από την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, πρώτη Κυριακή της Παρουσίας, θα μεταδίδεται από το Ράδιο του Βατικανού  στις 13.35 ώρα Ελλάδος  «Το ευαγγέλιο μέσα», μετάδοση που θα έχει ως πρωταγωνιστές  5 κρατουμένους  από τις φυλακές του  Paliano.

Ο στοχασμός, που θα διαρκεί 6 λεπτά και  θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή της Παρουσίας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018, προβλέπει  την ανάγνωση  και την ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής της γιορτής σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους του λειτουργικού έτους.

Ο Πάπας στις φυλακές του Paliano

Η φυλακή του Paliano, φιλοξένησε  στο παρελθόν  μερικούς σημαντικούς κακοποιούς, μαφιόζους και μέλη της ιταλικής τρομοκρατίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε  τις εγκαταστάσεις  των φυλακών και τους φυλακισμένους στις  13 Απριλίου του  2017 και με την ευκαιρία  τέλεσε την «Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου» και την «Ακολουθία του Νιπτήρος».

“Κάθε φορά που μπαίνω σε μια φυλακή διερωτώμαι: «Γιατί αυτοί και όχι εγώ». Όλοι έχουμε ευκαιρίες να κάνουμε λάθη: όλοι. Και η υποκρισία μας κάνει να μη σκεπτόμαστε να αλλάξουμε ζωή: υπάρχει λίγη εμπιστοσύνη  στην επανένταξη  στην κοινωνία”.

Μια μικρή συμμετοχή  ποιμαντικής των φυλακών.

Στο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου  με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου των φυλακισμένων  (6 Νοεμβρίου 2016) έγινε το ξεκίνημα  αυτής της νέας παρουσίασης του «Ευαγγελίου μέσα», που και φέτος, προτίθεται να αντιπροσωπεύσει  μια μικρή συμμετοχή  της ποιμαντικής των φυλακών , με προοπτική  τη διάδοση  και τη συνειδητοποίηση  των προβληματισμών της φυλακής, και σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός διαλόγου και να αυξήσει  την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα  που συνδέονται με τη ζωή των εκεί φιλοξενουμένων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 10-11 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 10-11 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου