Εσείς είστε σημαντικά παιδιά

Εσείς είστε σημαντικά παιδιά

«Συνηθίστε  να μιλάτε με τον φύλακα άγγελό σας»: έτσι Πάπας Φραγκίσκος σε 62 παιδιά που πάσχουν από καρκίνο του Κλινικές Ογκολογικού του Βρότσλαβ στην Πολωνία, που δέχθηκε τις μέρες αυτές  στο Clementine Hall. Μιλώντας σε αυτούς είπε:

«Ευχαριστώ για την επίσκεψη σας! Χαίρομαι που σας βλέπω και σας χαιρετώ. Σας ευχαριστώ πολύ. Η πορεία σας στη ζωή είναι λίγο δύσκολη, αγαπητά μου παιδιά», διότι πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας, πρέπει να νικήστε την ασθένεια ή να νικήστε μαζί με την  ασθένεια: και αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά έχετε τόσους πολλούς φίλους που θα σας βοηθήσουν πολύ. Και τα μέλη της οικογένειάς σας σας βοηθούν επίσης να προχωρήσετε. Σκεφτείτε το εξής: δεν υπάρχει καμία δυσκολία στη ζωή, που δεν μπορεί να νικηθεί. Η νίκη είναι διαφορετική για κάθε άτομο: ο καθένας κερδίζει με τον τρόπο του, αλλά η νίκη είναι πάντα η ιδανική, είναι η ελπίδα  να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Μην αποθαρρύνεστε.

Και στη συνέχεια, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι, ότι στον καθένα από εμάς ο Κύριος έχει δώσει ένα άγγελο φύλακα, από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά μέχρι τώρα που μεγαλώσαμε. Ο Κύριος μας έδωσε αυτό τον άγγελο για να μας  βοηθήσει στη ζωή. Ο καθένας από εσάς έχει το δικό του άγγελο. Συνηθίστε να μιλάτε  με τον άγγελό σας και ζητάτε του να σας φυλάσσει, να σας εμπνέει και να σας βοηθά να νικάτε πάντα στα ζωή.

Και σε εσάς που συνοδεύετε αυτά τα παιδιά: σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ που φροντίζετε αυτά τα παιδιά  και τα βοηθάτε να αναπτυχθούν.

Είστε σημαντικά παιδιά

Ο Πάπας δεν παρέλειψε στη συνέχεια να αστειευτεί  με τα παιδιά με πολλή αγάπη: «Είδατε ότι  είστε  πολύ σημαντικά, αφού για να μιλήσετε με τον Πάπα έχετε ανάγκη από δύο διερμηνείς:  είστε σημαντικά παιδιά!».

Στο τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος  έδωσε την ευλογία του στα τα παιδιά, αλλά πρώτα ήθελε να απαγγείλει μαζί τους το: Χαίρε Μαρία».

+N

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου