Πακιστάν, το διαθρησκευτικό μήνυμα ειρήνης για τα Χριστούγεννα

Πακιστάν, το διαθρησκευτικό μήνυμα ειρήνης για τα Χριστούγεννα

πακισταν.JPG

Ο Καρδινάλιος Joseph Coutts, αρχιεπίσκοπος του Καράτσι, προέδρευσε της τελετής στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στο Καράτσι, σύμφωνα με το UCA News.

«Δεν πρέπει να συναχθούμε μόνο για να γιορτάσουμε – εξήγησε ο καρδινάλιος», αλλά θα πρέπει να αποτελούμε μια ομάδα στις δύσκολες στιγμές όλων. Ήμασταν πριν από λίγα χρόνια όταν η κοινότητα των Ισμαηλιτών στόχευε για την πίστη της», αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους του 2015 που σκότωσε 45 άτομα.

Η ενότητα μεταξύ των βασικών θρησκειών της ειρήνης

«Αυτό το γεγονός – είπε – έγινε πηγή ενότητας για όλους μας σε μια εποχή εκτεταμένης τρομοκρατίας και ταραχών στο Καράτσι». Είναι, επομένως, απαραίτητο για την πραγματική αλλαγή – υπογράμμισε ο Καρδινάλιος Coutts – το μήνυμα της ειρήνης και της αρμονίας να διαδοθεί σε όλα τα επίπεδα. Η Mangla Sharma, μια ινδουίστρια νομοθέτης – διαβάζουμε στο UCA News – ευχαρίστησε τη χριστιανική κοινότητα για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την προώθηση της θρησκευτικής αρμονίας και του διαλόγου μεταξύ ατόμων που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκευτικές ομολογίες. «Πρέπει να υποστηρίξουμε και να οργανώσουμε πρωτοβουλίες που μπορούν να βοηθήσουν στον αγώνα μας για την ισότητα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», πρόσθεσε η Sharma. Ο π. Saleh Diego, διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης, επανέλαβε τη σημασία της διαθρησκευτικής ενότητας.

«Όλοι μας, όχι μόνο οι Χριστιανοί, πρέπει να ενωθούμε – προσδιορίζει – και να είμαστε μαζί με τους Ινδουιστές και τους Σιχ για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Ο Κύριός μας είναι ο Κύριος της δικαιοσύνης και όλα είναι δυνατά αν είμαστε ενωμένοι και παραμείνουμε ενωμένοι». Ο πάστορας Suleman Manzoor, πρόεδρος της Rapha Mission International, ευχαρίστησε επίσης τον Καρδινάλιο Coutts και τους διοργανωτές της εκδήλωσης και κάλεσε τους Μουσουλμάνους, τους Ινδουιστές, τους Σιχ, τους Παρσί και τις άλλες κοινότητες σε μια Χριστουγεννιάτικη ειρηνευτική συγκέντρωση στις 20 Δεκεμβρίου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πρώτα στο Χριστιανικό Κοιμητήριο και θα τελειώσει στο Karachi Press Club.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου