ΠΑΚΙΣΤΑΝ:ΝΕΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟ’ΙΌΥ

7

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΝΕΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟ’ΙΌΥ

“Ένας νέος ιερέας είναι δώρο για το λαό του Θεού. Διαλεχθείς, όπως οι Προφήτες και οι Απόστολοι, για να φέρει τους πιστούς πιο κοντά στο Θεό ”.
Με αυτά τα λόγια ο αρχιεπίσκοπος του Καράτσι, καρδινάλιος Joseph Coutts, χειροτόνησε πριν λίγες μέρες το διάκονο Rashid Aslam, εντός του καθεδρικού ναού της πακιστανικής πρωτεύουσας, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Πατρίκιο.
Επίσης δύο νέες χειροτονίες έγιναν στην Επισκοπή του Ιντραμπάτ, όπου ο, φραγκισκανός, Επίσκοπος Samson Shukardin προήγαγε σε πρεσβυτέρους τους διακόνους Suni Ashraf και Perkho Sono (φραγκισκανό), εντός του επισκοπικού ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Φραγκίσκο Ξαβέριο.
Το Πακιστάν είναι χωρισμένο σε 2 Αρχιεπισκοπές (στο Καράτσι και τη Λαχόρη), 4 Επισκοπές (σε Ισλαμαμπαντ – Ραβαλπίντι, Φα’ι’ζαλαμπάντ, Ιντραμπάτ και Μουλτάν) και το Αποστολικό Βικαριάτο της Κέτα και εξυπηρετείται από 173 ιερείς εφημεριακού κλήρου και 134 ιερομονάχους διαφόρων Ταγμάτων. 
Οι Εκκλησίες άνοιξαν μετά από 5μηνο lockdown (20/3-15/8, την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) λόγω του κορωνο’ι’ού. Τα ημερήσια κρούσματα είναι 300 και οι ως τώρα νοσήσαντες 296.000.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στην απαγωγή της 15χρονης χριστιανής Saneha
από έγγαμο, πολύτεκνο, 30χρονο μουσουλμάνο, στη Φαϊζαλαμπαντ. Οι τοπικές Αρχές, παρόλο που δέχθηκαν, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μετά από πίεση οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έγγραφη καταγγελία των γονέων της, γι` απαγωγή ανήλικης με πρόθεση μεταστροφής θρησκείας και αναγκαστικής τέλεσης γάμου δεν επεμβαίνουν για να επιστρέψει το κορίτσι στην οικογένειά της…

Πληροφορίες / φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου