Πακιστάν: 218 Χριστιανές αντιμέτωπες με την ποινή του θανάτου

Πακιστάν: 218 Χριστιανές αντιμέτωπες με την ποινή του θανάτου

Πακιστάν:Η είδηση ότι η Χριστιανή μητέρα από τον Πακιστάν, Άσια Μπίμπι, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν, γλίτωσε και είναι πλέον ασφαλής στον Καναδά, επαναφέρει στο προσκήνιο τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των Χριστιανών στη χώρα και κυρίως των γυναικών.

Η Άσια Μπίμπι, που ήταν στη φυλακή καταδικασμένη για βλασφημία, μετά από διεθνή εκστρατεία που ξεκίνησε υπέρ της, αφέθηκε ελεύθερη και βρίσκεται στον Καναδά, όπου συνάντησε μετά από τόσο χρόνια τις κόρες της.

«Με έσωσε ο Θεός» υποστηρίζει αλλά δεν ξεχνά τις γυναίκες στη χώρα της.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι κρατούνται στις φυλακές του Πακιστάν 218 Χριστιανές, με την κατηγορία της βλασφημίας, και αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου.

Μάλιστα, διεθνείς οργανώσεις εκφράζουν ανησυχίες ότι η είδηση για την απελευθέρωση της Μπίμπι, μπορεί να πυροδοτήσει πράξεις βίας από εξτρεμιστές μουσουλμάνους εναντίον των Χριστιανών στο Πακιστάν.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου