Αυτή την εβδομάδα ανοίγουν οι Ναοί και τα Καθολικά σχολεία

Αυτή την εβδομάδα ανοίγουν οι Ναοί και τα Καθολικά σχολεία

Μετά από τρεις περίπου εβδομάδες από τις σφαγές του Πάσχα που έπληξαν κάποιους Ναούς και Ξενοδοχεία, ο Καρδινάλιος Ranjit ανακοίνωσε την επανέναρξη των μαθημάτων στα Καθολικά Σχολεία και των Θείων Λειτουργιών στους Καθολικούς Ναούς της Σρι Λάνκα.

Ο ανθρώπινος πόνος και η υλική ζημία που υπέστησαν από τις  τρομοκρατικές επιθέσεις δεν εμποδίζουν την Εκκλησία της Σρι Λάνκα να επιτρέψει  να ανοίξουν οι Ναοί  στους πιστούς και σε όλους τους λαούς της ασιατικής χώρας. Στο τέλος μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Colombo ανάμεσα σε 12 Επισκόπους και τον αρχηγό του κράτους Maithripala Sirisena, ο Καρδινάλιος Malcolm Ranjith ανακοίνωσε ότι τα Καθολικά σχολεία της χώρας θα ανοίξουν ξανά στις 14 Μαΐου, μετά το κλείσιμο που έγινε για λόγους ασφαλείας εξ αιτίας των επιθέσεων κατά την εορτή του  Πάσχα που σκοτώθηκαν 258 άτομα και προκάλεσαν περίπου 500 τραυματίες.

Κανονικά οι Θείες Λειτουργίες

Ο Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος του Colombo ανακοίνωσε επίσης ότι οι Θείες Λειτουργίες θα επαναληφθούν κανονικά σε όλους τους Καθολικούς Ναούς από τη Δευτέρα 13 Μαΐου, ενώ μια ειδική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί  το βράδυ της 16ης Μαΐου στο Negombo, βορείως του Colombo, στη μνήμη όλων των θυμάτων. "Θα είναι η πρώτη φορά, μετά την έκρηξη στο Ναό  του Αγίου Σεβαστιανού στο Negombo, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, που θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία", επεσήμανε ο Καρδινάλιος.

Προσφυγές για συμφιλίωση

Τις τελευταίες ημέρες, ο Καρδινάλιος Ranjith είχε προσκαλέσει τον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος, μετά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στο Negombo μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών ομάδων. Σε μια ομιλία στην εθνική τηλεόραση, ο Καρδινάλιος είπε: "Καλώ όλους τους χριστιανούς, τους βουδιστές και τους μουσουλμάνους να είναι υπομονετικοί, να επιδεικνύουν συγκράτηση και να διασφαλίζουν την ειρήνη που έχουμε διατηρήσει από τις επιθέσεις του Πάσχα". Και ο Πάπας Φραγκίσκος επικαλέστηκε επίσης τη συμφιλίωση, σε επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον Καρδινάλιο Ραντζιθ και η οποία διαβάστηκε από τον ίδιο τον Καρδινάλιο στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Ο Αγγλικανικός Επίσκοπος του Κολόμπο, κ. Dhiloraj Canagasabey δήλωσε: "Πρέπει να βρεθούμε δίπλα-δίπλα, για να ανοικοδομήσουμε την πατρίδα μας".

Συνεχίζει την επίθεση εναντίον των ισλαμιστών μαχητών

Εν τω μεταξύ, τα κρατικά σχολεία έχουν ξαναρχίσει τα μαθήματα από τις 6 Μαΐου υπό την επίβλεψη των δυνάμεων ασφαλείας, παρόλο που η προσέλευση ήταν αρκετά χαμηλή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Sirisena κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να νικήσει τους φονταμενταλιστές μαχητές και να αποκαταστήσει την ομαλότητα στη χώρα που εξακολουθεί να ανακάμπτει από τον πόλεμο με τους αυτονομιστές των Ταμίλ. «Η επίθεση ενάντια στους ισλαμιστές εξτρεμιστές προχωρά με επιτυχία ", δήλωσε η υπηρεσία του Προέδρου Sirisena, ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται ότι σκότωσε ή συνέλαβε όλους εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις. Τουλάχιστον 56 ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου