ΠΑΚΙΣΤΑΝ:14ΧΡΟΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ. ΑΠΑΧΘΕΙΣΑ. ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

8

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: 14 ΧΡΟΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ. ΑΠΑΧΘΕΙΣΑ.
ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

Παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες την τραγική ιστορία της 15χρονης Saneha Kinza iobal, κόρης προτεστάντη βοσκού, από το Faisalabat η οποία απήχθη από μουσουλμάνο πατέρα 4 παιδιών και οι γονείς της τρέμουν το βίαιο εξισλαμισμό της και αναζητούν τρόπο για να αφεθεί ελεύθερη.
Δυστυχώς στην ίδια πόλη, ένα 13χρονο καθολικό κορίτσι, η Maira Shahbac είχε παρόμοια μοίρα… Την 28/4 απήχθη από ενήλικο μουσουλμάνο, τον Mohamad Waicash και τους φίλους του. Όταν συνήλθε βιάσθηκε και βιντεοσκοπήθηκε. Αρνηθείσα να τον δεχθεί ως σύζυγο απαρνούμενη την πίστη της, απειλήθηκε με δημόσια διαπόμπευση ( δημοσίευση του βίντεο ) και εξώθηση σε πορνεία. Τελικά, πριν λίγες μέρες το έσκασε, επέστρεψε στην οικογένειά της και από τότε κρύβεται, γιατί όλη η οικογένεια της απειλείται να θάνατο. Ο δικηγόρος της προσέφυγε στο τοπικό δικαστήριο της Λαχώρης, ζητώντας να θεωρηθεί ο γάμος με ανήλικη μη νόμιμος. Όμως η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ότι ο γάμος ήταν νόμιμος, γιατί έγινε με συναίνεση του κοριτσιού !
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης “ Βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει ”
– Ιταλία, Alessandro Monteduro ) που έφερε στη δημοσιότητα το γεγονός είπε ότι στόχος παραμένει η Δικαιοσύνη στο Ανώτατο Επίπεδο, οριστικά και για όλα τα θέματα κατάχρησης. Μόνο μια αντίστοιχη απόφαση όπως της Asia Bibi στο νόμο κατά της βλασφημίας θα αποτελέσει την οριστική λύση από ανάλογα αισχρά φαινόμενα.
Υ.Γ. Ας μη θεωρηθεί παρόμοια συμπεριφορά “προνόμιο” μόνο της ισλαμικής νοοτροπίας . Στο ήσυχη Ινδία δεκάδες είναι οι καταγγελίες για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών. Πρόσφατος δε ο αποτροπιασμός για ομαδικό βιασμό ανήλικης στο Ισραήλ.. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα “παιδείας” με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Πληροφορίες / φωτογραφία από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου