Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών

Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών


Το πρώτο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την «Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών», που θα εορτασθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 19 του ερχόμενου Νοεμβρίου, δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη 13 Ιουνίου 2017.

Το κείμενο παρουσίασε στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση του Νέου Ευαγγελισμού, σεβασμιότατος Rino Fisichella, και ο γραμματέας του οργανισμού, σεβασμιότατος José Octavnio Ruiz Arenas.

Την ανακοίνωση για την θέσπιση της ημέρας έκανε ο ίδιος ο Ποντίφικας στο τέλος της αποστολικής του επιστολής «Misericordia et misera», η οποία δημοσιεύθηκε στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου  για την ολοκλήρωση του έκτακτου Αγίου Έτους της Ευσπλαχνίας.

«Υπό του φωτός του “Ιωβηλαίου των κοινωνικά αποκλεισμένων”, ενώ σε όλους τους καθεδρικούς ναούς και στα ιερά του κόσμου έκλειναν τις Πόρτες στην Ευσπλαχνία, συνειδητοποίησα ότι, ως ένα επιπλέον συγκεκριμένο σημάδι αυτού του έκτακτου Άγιου Έτους, θα πρέπει να γιορτάσουμε σε ολόκληρη την Εκκλησία, κατά την επέτειο της 23ης Κυριακής του Τακτικού Χρόνου, την «Παγκόσμια Ημέρα των φτωχών», εξηγεί ο Πάπας στην επιστολή του (αρ. 21).

«Θα είναι η πιο άξια προετοιμασία για να ζήσουμε την επίσημη εορτή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Βασιλιά του Σύμπαντος, ο οποίος ταυτίστηκε με τους μικρούς και τους φτωχούς και θα μας κρίνει για τα έργα ευσπλαχνίας», με αυτά τα λόγια συνεχίζει το έγγραφο.

«Αυτή η Ημέρα – προσθέτει ο Πάπας Φραγκίσκος – θα αποτελέσει μια γνήσια μορφή νέου ευαγγελισμού (cfrΜτ. 11,5),  με την οποία ανανεώνουμε το πρόσωπο της Εκκλησίας κατά την πολυετή δράση της για την ποιμαντική της μεταστροφής για να είναι μάρτυρας της ευσπλαχνίας.»

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου