«Εσύ μ’ αγαπάς;», μια φράση με διπλή έννοια

«Εσύ μ’ αγαπάς;», μια φράση με διπλή έννοια


Κατά τη νύχτα του Σαββάτου 10 προς την Κυριακή 11 Ιουνίου, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε μια τηλεφωνική κλήση – την πέμπτη κατά σειρά – προς τους συμμετέχοντες στο 39ο προσκύνημα με τα πόδια από το Macerata του Λορέτο, στο Marche.

Ο Ποντίφικας ζήτησε από τους πολυάριθμους – κυρίως νέους – προσκυνητές να προβληματιστούν πάνω στο θέμα της 39η επετείου του νυχτερινού προσκυνήματος «Εσύ με αγαπάς;», μια ερώτηση ή φράση «με διπλή κατεύθυνση», παρατήρησε.

Όπως κάθε χρόνο από το 1978, δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από την Ιταλία αλλά και από το εξωτερικό διανύουν τα σχεδόν 30 χιλιόμετρα που χωρίζουν το στάδιο «Helvia Recina» – το παραδοσιακό σημείο εκκίνησης στο Macerata – από το ιερό της Santa Casadi Loreto στο Marche.

«Σας εύχομαι ένα καλό προσκύνημα!», άρχισε λέγοντας ο Άγιος Πατέρας, του οποίου η τηλεφωνική κλήση ήρθε κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας προσευχής, πριν από την αναχώρηση.

«Το θέμα του Προσκυνήματος είναι μια φράση πολύ ωραία: “Εσύ μ’ αγαπάς;”», είπε ο Φραγκίσκος ο οποίος αμέσως πρόσθεσε: «είναι μια φράση με δύο κατευθύνσεις: όπως ο δρόμος έχει δύο κατευθύνσεις. Μπορώ να ρωτήσω τον Ιησού: «Εσύ μ’ αγαπάς;». και ο Ιησούς ρωτά εμένα: «Εσύ μ’ αγαπάς;».

«Εύχομαι αυτό το βράδυ, κατά την πορεία και κατά το προσκύνημα, καθένας σας να ακούσει τη φωνή του Ιησού: «Εσύ μ’ αγαπάς;». Να τη σκεφτεί και να απαντήσει στον Ιησού. Και στη συνέχεια να ρωτήσει τον Ιησού: «Ιησού, εσύ μ’ αγαπάς;». Και να ακούσει αυτό που ο Ιησούς λέει στην καρδιά», συνέχισε ο Πάπας, του οποίου τα λόγια δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

«Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και η Παναγία να σας φυλάει. Καλό προσκύνημα!», ευχήθηκε ο Φραγκίσκος, ο οποίος έκλεισε το σύντομο μήνυμά του με ένα ευχαριστώ. «Ευχαριστώ όλους! Ευχαριστώ πολύ!», είπε τελειώνοντας την τηλεφωνική κλήση.

Για το 2017 συμμετείχαν σύμφωνα με την εκτίμηση των οργανώσεων σχεδόν 100.000 άτομα. Η καταληκτική Θεία Λειτουργία στο Λορέτο, τελέστηκε από τον καρδινάλιο Kevin Farrell, υπεύθυνο της νέας Ρωμαϊκής Συνόδου για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου