Παγκόσμια Εβδομάδα Ειρήνης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ τον Σεπτέμβριο

5

Παγκόσμια Εβδομάδα Ειρήνης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ τον Σεπτέμβριο

«Δημιουργική αλληλεγγύη στην κοινή αδυναμία»: αυτό είναι το θέμα της έκδοσης 2020 της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ειρήνης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ που προωθείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου και θέλει – σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικουμενικού θεσμού – να είναι μια στιγμή μαρτυρίας “για την προώθηση μιας δίκαιης ειρήνης” στην περιοχή.
“Υπενθυμίζουμε στους παγκόσμιους ηγέτες, καθώς και στην κοινή γνώμη, πώς η ειρήνη είναι μια εύθραυστη διαδικασία”, λέει το WCC. Πράγματι, δεν είναι «συνώνυμο με στρατηγικές συμφωνίες», αλλά μάλλον «μια βαθιά στάση, ριζωμένη στις καρδιές και τους θεσμούς». Όλα αυτά ενώ “πόλεμοι, βία, μίσος, κοινωνικές αδικίες, οι σοβαρές συνέπειες του Covid-19 – υπογραμμίζει το Συμβούλιο των Εκκλησιών – τονίζουν μόνο, μέρα με τη μέρα, την ευθραυστότητα της ανθρωπότητας”.

Η ευθραυστότητα αυτής της γης
Και η Παλαιστίνη και το Ισραήλ, συνεχίζει η Ανακοίνωση, ζουν «μια κατάσταση ακραίας ευθραυστότητας», μπροστά από την οποία, ωστόσο, το WCC επιβεβαιώνει «τη δύναμη της προσευχής», επειδή «μόνο το Πνεύμα του Θεού μπορεί να ευαισθητοποιήσει τις καρδιές και να αλλάξουν στάση ” Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας, επομένως, η οποία θα τελειώσει με τη Διεθνή Ημέρα Προσευχής για την Ειρήνη, η οποία λήγει ακριβώς στις 21 Σεπτεμβρίου, “οι εκκλησιαστικοί οργανισμοί, οι εκκλησίες και οι άνθρωποι της πίστης ενθαρρύνονται να δώσουν μια κοινή μαρτυρία συμμετέχοντας σε πράξεις λατρείας, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και πράξεις υποστήριξης της ειρήνης και της δικαιοσύνης για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους “.

Μια επιδότηση για την προετοιμασία
Εν όψει της εκδήλωσης του Σεπτεμβρίου, το WCC δημοσίευσε ένα ειδικό φυλλάδιο που περιέχει προσευχές, τροφή για σκέψη και προτάσεις για πρωτοβουλίες προώθησης της ειρήνης. Για παράδειγμα, μας παροτρύνει να ακούσομε και να διαβάσομε, σε οικογένειες και ανάμεσα σε φίλους, τα πρόσφατα νέα για τη Μέση Ανατολή, ώστε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα του τόπου. Όπου είναι δυνατόν, σας προσκαλούμαστε να οργανώσουμε ένα κοινό γεύμα με τις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες “με σκοπό την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ κοινοτήτων”. Προτείνεται να τελεστεί μια στιγμή κοινής προσευχής μεταξύ θρησκευτικών ηγετών και να υπάρξει μία επικοινωνία με τοπικούς πολιτικούς και να γίνει συζήτηση για τη σημασία της ειρήνης στους Αγίους Τόπους. Τέλος, από την άποψη της επικοινωνίας, συνιστάται να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες σας ειδικά με τοπικά μέσα και σε κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag #HolyLandPeace.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου