Παγκόσμια Εβδομάδα Ειρήνης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ τον Σεπτέμβριο

5

Παγκόσμια Εβδομάδα Ειρήνης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ τον Σεπτέμβριο

«Δημιουργική αλληλεγγύη στην κοινή αδυναμία»: αυτό είναι το θέμα της έκδοσης 2020 της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ειρήνης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ που προωθείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου και θέλει – σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικουμενικού θεσμού – να είναι μια στιγμή μαρτυρίας “για την προώθηση μιας δίκαιης ειρήνης” στην περιοχή.
“Υπενθυμίζουμε στους παγκόσμιους ηγέτες, καθώς και στην κοινή γνώμη, πώς η ειρήνη είναι μια εύθραυστη διαδικασία”, λέει το WCC. Πράγματι, δεν είναι «συνώνυμο με στρατηγικές συμφωνίες», αλλά μάλλον «μια βαθιά στάση, ριζωμένη στις καρδιές και τους θεσμούς». Όλα αυτά ενώ “πόλεμοι, βία, μίσος, κοινωνικές αδικίες, οι σοβαρές συνέπειες του Covid-19 – υπογραμμίζει το Συμβούλιο των Εκκλησιών – τονίζουν μόνο, μέρα με τη μέρα, την ευθραυστότητα της ανθρωπότητας”.

Η ευθραυστότητα αυτής της γης
Και η Παλαιστίνη και το Ισραήλ, συνεχίζει η Ανακοίνωση, ζουν «μια κατάσταση ακραίας ευθραυστότητας», μπροστά από την οποία, ωστόσο, το WCC επιβεβαιώνει «τη δύναμη της προσευχής», επειδή «μόνο το Πνεύμα του Θεού μπορεί να ευαισθητοποιήσει τις καρδιές και να αλλάξουν στάση ” Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας, επομένως, η οποία θα τελειώσει με τη Διεθνή Ημέρα Προσευχής για την Ειρήνη, η οποία λήγει ακριβώς στις 21 Σεπτεμβρίου, “οι εκκλησιαστικοί οργανισμοί, οι εκκλησίες και οι άνθρωποι της πίστης ενθαρρύνονται να δώσουν μια κοινή μαρτυρία συμμετέχοντας σε πράξεις λατρείας, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και πράξεις υποστήριξης της ειρήνης και της δικαιοσύνης για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους “.

Μια επιδότηση για την προετοιμασία
Εν όψει της εκδήλωσης του Σεπτεμβρίου, το WCC δημοσίευσε ένα ειδικό φυλλάδιο που περιέχει προσευχές, τροφή για σκέψη και προτάσεις για πρωτοβουλίες προώθησης της ειρήνης. Για παράδειγμα, μας παροτρύνει να ακούσομε και να διαβάσομε, σε οικογένειες και ανάμεσα σε φίλους, τα πρόσφατα νέα για τη Μέση Ανατολή, ώστε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα του τόπου. Όπου είναι δυνατόν, σας προσκαλούμαστε να οργανώσουμε ένα κοινό γεύμα με τις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες “με σκοπό την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ κοινοτήτων”. Προτείνεται να τελεστεί μια στιγμή κοινής προσευχής μεταξύ θρησκευτικών ηγετών και να υπάρξει μία επικοινωνία με τοπικούς πολιτικούς και να γίνει συζήτηση για τη σημασία της ειρήνης στους Αγίους Τόπους. Τέλος, από την άποψη της επικοινωνίας, συνιστάται να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες σας ειδικά με τοπικά μέσα και σε κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag #HolyLandPeace.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου