Παιδικές ερωτήσεις – γιατί τόσες πολλές γλώσσες;

6

Παιδικές ερωτήσεις – γιατί τόσες πολλές γλώσσες;

Στις πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται ότι αμέσως μετά την Πεντηκοστή οι απόστολοι μιλούσαν στον κόσμο σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Πόσο θα ήθελα να ξέρω να μιλάω πολλές γλώσσες και να ταξιδεύω στον κόσμο για όλη τη ζωή μου! Αλλά ποια είναι η σημασία αυτού του θαύματος;
Γιαννάκη λοιπόν, δεν σου απομένει παρά να αρχίσεις να μελετάς σκληρά για να μάθεις καλύτερα τις γλώσσες που ήδη διδάσκεσαι στο σχολείο. Φυσικά, όσο περισσότερες γλώσσες μαθαίνουμε τόσο πιο εύκολη γίνεται η εκμάθηση και άλλων γλωσσών. Και εξάλλου το να μιλάς και άλλες γλώσσες σημαίνει ότι είσαι σε θέση να γνωρίσεις διαφορετικούς ανθρώπους με έναν βαθύτερο τρόπο.
Το θαύμα της Πεντηκοστής αναφέρεται ακριβώς σε αυτό: στην επιθυμία να κατανοήσουμε και να γίνουμε κατανοητοί για να αυξάνουμε σε αγάπη και σε αμοιβαία υπηρεσία. Κανονικά όταν αγαπάμε οι μεν τους δε, καταλαβαίνουμε ακόμη και τα σημάδια μέσα από μια ολόκληρη σειρά από προσοχή και βλέμματα. Αυτό είναι το θαύμα της Πεντηκοστής, αγαπάμε αλλήλους για να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον!
Σε συμβουλεύω λοιπόν, να μάθεις όσες γλώσσες μπορείς, αλλά κυρίως να βελτιώσεις την ικανότητα της καρδιάς σου να μιλά για να μεταδίδει αγάπη, εμπιστοσύνη και χαρά. Καλή δουλειά!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου