Όχι στρατιωτικές ασκήσεις αλλά πνευματικές

Όχι στρατιωτικές ασκήσεις αλλά πνευματικές


Ενώ βρισκόμουν πάνω σε ένα λόφο μαζί με δύο άλλους επισκόπους και 22 εφημέριους μας και είχα το κινητό μου κλειστό, κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι κάποιος ή κάποια είχε κάνει τόσες πολλές κλήσεις που με ανησύχησε και ενώ είχα πει στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ με το κινητό μου, άρχισα να ανησυχώ κι τελικά αποφάσισα να απαντήσω.

Από την άλλη μεριά του ακουστικού ακουγόταν μια φωνή κάποιου προσώπου, κάποιας ηλικίας, ακόμη και η φωνή καμιά φορά προδίδει την ηλικία σου.

– Παρακαλώ!

– Είμαι ο …. και θα ήθελα να σάς απασχολήσω λιγάκι.

-Αν δεν είναι επείγον, σε παρακαλώ να τα πούμε αύριο το απόγευμα, κάποια στιγμή, διότι  τώρα βρίσκομαι σ' ένα  λόφο με δύο άλλους δύο επισκόπους και με είκοσι δύο ιερείς και κάνουμε πνευματικές ασκήσεις.

– Μπράβο σας, κι εσείς καταλάβατε ότι τα πράγματα  δεν είναι τόσο καλά και πήρατε  τα βουνιά για να κάνετε ασκήσεις.

– Ναι θα παραμείνουμε εδώ στο λόφο τρεις μέρες για τις πνευματικές μας ασκήσεις.

– Καλά κάνετε διότι  οι γείτονές μας πάνε γυρεύοντας. Σωστή η σκέψη σας να κάνετε ασκήσεις. Είναι εξ άλλου γνωστό, ότι αν γίνει πόλεμος, θα γίνει και γενική επιστράτευση. Μπράβο σας

– Φαίνεται – του είπα – ότι δεν κατάλαβες τι κάνουμε πάνω στο λόφο. Δε κάνουμε ασκήσεις στρατιωτικές αλλά πνευματικές.

–            (Εκείνος το βιολί του) Τι όπλα χρησιμοποιείτε για τις ασκήσεις σας; Ακόμα εκείνα τα παλιά που σήμερα δεν κάνουν  ούτε για το κυνήγι;  Σήμερα υπάρχουν σύγχρονα όπλα πολύ πιο αποτελεσματικά.

–            Σε ένα τέτοιο διαχρονικό και σύγχρονο όπλο εξειδικευόμαστε εδώ,  σε μια ατομική βόμβα που είναι πολύ αποτελεσματική. Ήδη έχουμε και άλλες φορές εξασκηθεί και θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο ειδικοί στη χρήση της. Θέλουμε μάλιστα  να πείσουμε και πολλούς άλλους, να μάθουν να την χρησιμοποιούν στη ζωή τους, για φίλους και εχθρούς!

–            Μα τώρα με κοροϊδεύετε; Πήγατε να ετοιμαστείτε για ενδεχόμενο πόλεμο με τη γειτονική χώρα και εσείς μαθαίνετε να χρησιμοποιήσετε  την ατομική βόμβα;

–            Ναι αγαπητέ  μου,  διότι αυτή η ατομική βόμβα όχι μόνο δεν δημιουργεί θύματα αλλά και αποτρέπει κάθε  πόλεμο.

– Δεν καταλαβαίνω τίποτε.

– Άκουσε…… σε παρακαλώ αυτό που σου είπα από την αρχή και δεν το κατάλαβες. Εμείς εδώ  το λόφο  δεν κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις αλλά πνευματικές ασκήσεις.

– Α! Τώρα κατάλαβα! Κάνετε δηλαδή πνευματική περισυλλογή και εγώ άλλα κατάλαβα.   Δεν σας διακόπτω λοιπόν και σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη που σας απασχόλησα τόση ώρα.

– Δεν πειράζει. Εξ άλλου με βοήθησες να χρησιμοποιήσω και τώρα αυτή την ατομική βόμβα, στην οποία εκπαιδευόμαστε και λέγεται ΑΓΑΠΗ!.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου