Όταν η ομορφιά απαντά στην κρίση

5

Όταν η ομορφιά απαντά στην κρίση

Ενεργητικότατη και ταχύτατη, η Daniela Bruno – υπεύθυνη Πολιτιστικών Υποθέσεων του FAI – διηγείται τα πάντα για τις δύο ημέρες στην ύπαιθρο που προγραμματίζει το Ιταλικό Ταμείο Περιβάλλοντος για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου. Δεκαπέντε Περιφέρειες ενδιαφέρονται γι αυτή την ειδική επέτειο κλασικού ραντεβού που ο FAI διοργανώνει κάθε άνοιξη από το 1975, η οποία όμως, εξαιτίας της φετινής υγειονομικής κρίσης, αναβλήθηκε.

Μια θεμελιώδης στιγμή, εξηγεί η υπεύθυνη, «για να πλησιάσουμε, να κάνουμε γνωστό και για να συμμετάσχει το κοινό στην αποστολή του FΑΙ, επισκεπτόμενο τα θαυμάσια μέρη και τα Αγαθά που οι αντιπροσωπείες ανοίγουν σε όλη την Ιταλία».

Οι κανόνες ασφαλείας
«Η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί τη μέγιστη κατάσταση ασφάλειας και αυτή ήταν και η επιλογή που κάναμε». Ιδού γιατί οι ημέρες έχουν τον τίτλο Στην Ύπαιθρο: «Θελήσαμε να μετατρέψουμε ένα πρόβλημα σε ευκαιρία. Η ευκαιρία να παραμείνουμε στην ύπαιθρο μας κάνει να είμαστε ασφαλείς, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να δούμε τα καταπράσινα μέρη της Ιταλίας. Πάρκα, κήποι, μονοπάτια που μπορούμε να διανύσουμε μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις ή απλά μέσα από έναν κυριολεκτικό ή λογοτεχνικό περίπατο.

Γιατί να συμμετάσχουμε
” «Σας ζητάμε να συμμετάσχετε στις ημέρες FAI – συνεχίζει η Bruno – ελπίζοντας ότι θα μπορέσετε να βρείτε το μέρος που θα σας αρέσει περισσότερο αλλά θα πρέπει να κάνετε online κράτηση και να εγγραφείτε ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση, συμμετέχω σε αυτές τις ημέρες σημαίνει «συμβάλω σε μια αποστολή προστασίας και ανάδειξης της κληρονομιάς μας»

Το αφιέρωμα του FAI στο Bergamo
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fondazione Museo di Palazzo Moroni, για πρώτη φορά το μεγαλύτερο ιδιωτικό ιστορικό πάρκο στο Bergamo Alta θα αποκαλυφθεί στο κοινό. Μια γωνιά καθαρής φύσης στην καρδιά του δήμου της Λομβαρδίας, «ένας φόρος τιμής του FAI σε μια πόλη που υπέφερε δραματικά τους τελευταίους μήνες».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου