“Ως Καθολικοί ανήκουμε σε μία μεγάλη οικογένεια”

“Ως Καθολικοί ανήκουμε σε μία μεγάλη οικογένεια”

Λόγια ευγνωμοσύνης  συνόδευσαν την τελική προσευχή προς την Παναγία στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,  που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος στο στάδιο Swedbank Stadion di Malmö. “Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω σ’ αυτή τη Χώρα και να συναντηθώ  μαζί σας, πολλοί εκ των οποίων προέρχεστε από διάφορα μέρη του κόσμου. Ως Καθολικοί Χριστιανοί ανήκουμε σε μία μεγάλη οικογένεια, η οποία στηρίζεται από την ίδια κοινωνία”, είπε ο Ποντίφικας.

Στη συνέχεια ενθάρρυνε  τους παρόντες να βιώνουν την πίστη τους «με την προσευχή, τα Μυστήρια και την γενναιόδωρη υπηρεσία  προς εκείνους  που έχουν ανάγκη και υποφέρουν”, προτρέποντάς τους       “ να είστε  αλάτι και φως στις καταστάσεις στις  οποίες ζείτε, με τον τρόπο που είστε και  εργάζεστε, κατά το παράδειγμα  του Ιησού και  με μεγάλο σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους αδελφούς και τις αδελφές  των  άλλων χριστιανικών Εκκλησιών και κοινοτήτων  και προς όλους τους ανθρώπους της καλής θέλησης ”.

Ο Άγιος Πατέρας στη συνέχεια χαιρέτησε τον Επίσκοπο της  Στοκχόλμης  Anders Arborelius, μετά τις Αρχές  που βοήθησαν για πραγματοποιηθεί το ταξίδι του στη Σουηδία, τον γενικό Γραμματέα  της Παγκόσμιας Λουθηρανής Ομοσπονδίας  και τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Σουηδίας, χωρίς να παραλείψει  τις οικουμενικές αντιπροσωπείες, το διπλωματικό σώμα και τους παρόντες πιστούς.

Ολοκληρώνοντας  ο Πάπας  υπενθύμισε  ότι  “στη ζωή μας δεν είμαστε μόνοι, έχομε πάντα τη βοήθεια και την παρουσία της Αειπαρθένου Μαρίας, η οποία σήμερα μας παρουσιάζεται ως η πρώτη μεταξύ των Αγίων , η πρώτη μαθήτρια του Κυρίου. Στην προστασία της  εγκαταλειπόμαστε  και της παρουσιάζουμε  τους πόνους μας  και τις χαρές μας , τους φόβους μας και τις ελπίδες μας.   Θέτουμε τα πάντα κάτω από την προστασία της με τη βεβαιότητα ότι, μας  κοιτάζει και μας φροντίζει  με τη μητρική της αγάπη.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου