Οι άγιοι δεν είναι ένας μικρός αριθμός εκλεκτών….

Οι άγιοι δεν είναι ένας μικρός αριθμός εκλεκτών….

Χθες και σήμερα θαυμάζουμε το μυστήριο της κοινωνίας  των αγίων του ουρανού  και της γης  και  όλους τους νεκρούς. Εμείς δεν είμαστε μόνοι, αλλά είναι περιτριγυρισμένοι από ένα μεγάλο σύννεφο μαρτύρων: μαζί τους σχηματίζουμε  το Σώμα του Χριστού, μαζί τους είμαστε παιδιά του Θεού, μαζί τους γίναμε  άγιοι εν Πνεύματι Αγίω. Χαρά στον Ουρανό, χαίρεται η γη!

Στον Παράδεισο αναρίθμητοι άγιοι  και όλοι οι κεκοιμημένοι  ικετεύουν  για μας  τον Κύριο, μας συνοδεύουν  στην πορεία μας προς την Βασιλεία, μας ωθούν να έχουμε προσηλωμένο το βλέμμα μας προς τον Κύριό μας Ιησού, ο οποίος θα έλθει μέσα στη δόξα ανάμεσα στους αγίους  του.

Η Θεία Λειτουργία αυτές τις ημέρες μας προσκαλεί  να συμμεριστούμε  την ουράνια χαρά των αγίων, να γευθούμε και εμεί αυτή τη χαρά. Οι Άγιοι δεν είναι μια μικρή ομάδα εκλεκτών, αλλά ένα πλήθος  χωρίς αριθμό,  προς το οποίο η Λειτουργία μας προτρέπει  χθες και σήμερα  να στρέψουμε το βλέμμα μας. Σ’ αυτό το πλήθος ν δεν υπάρχουν μόνο  οι επίσημοι άγιοι που αναφέρονται στο αγιολόγιο της Εκκλησίας , αλλά και οι βαπτισμένοι νεκροί  κάθε εποχής  και έθνους που προσπάθησαν  να εκτελέσουν  με αγάπη  και με πιστότητα το θέλημα του Θεού. Τους περισσοτέρους από αυτούς δεν γνωρίζουμε τα πρόσωπά τους , ούτε και τα ονόματά τους, αλλά με τα μάτια β της πίστης τους βλέπουμε  να λάμπουν, όπως τα άστρα  πλήρεις από τη δόξα  στο ουρανό του Θεού.

Ας προσπαθήσουμε να τελέσουμε αυτές τις δύο εορτές  των Αγίων, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε ανάγκη από την ευσπλαχνία του Θεού, το έλεος και τη χάρη του για να συνεχίσουμε να εκτελούμε το θέλημα του Θεού που είναι η εγγύηση και για της ουράνιας Βασιλείας. Αμήν.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου